[樓市分析及CCL] 有幾樣野地產商睇得準

有幾樣野地產商睇得準 E-mail 此主題給朋友

有幾樣野俾地產佬睇得好準

香港人其實唔會想返大灣區住, 先唔好講人工,上唔到連登香討已係大問題

同埋要怪真係怪貪憎, 就係果幾年停曬手,搞到現時供應點起都唔夠滿足需求

最慘係全球玩QE, 搞到你搵3-4萬,其實等同以前搵兩萬幾,問題在於錢變得唔值錢,搞到市場呢10年持續搶買情況

同埋香港人心水清, 如果係自住,點都係買好過租,地少人多既香港變成係地主遊戲而已

熱賣及精選
當年一百萬買層樓 而家要五百萬 所以當年一百萬等於現在的五百萬

銀紙無印咁多,只是MTR同市區用地買少見少,郊野公園唔起得,明日大嶼唔填得海,得番D日出、錦日、白石角同青人公路,依D山卡啦地買

依話市中心想唔升都難,總之,半小時MTR去到中環既大型屋苑,無得輸
引用:
原帖由 CupidHong 於 2019-7-21 08:41 AM 發表

當年一百萬買層樓 而家要五百萬 所以當年一百萬等於現在的五百萬

百幾二百尺龍床盤都餓狗搶屎甘,未來起既樓都係呢種火柴盒式甘推俾得地香港人,可悲

引用:
原帖由 CupidHong 於 2019-7-21 08:41 AM 發表

師兄講得真係好o岩,我住緊舊樓都由買入百多萬(2房戶)變到而家五百幾萬,好在早幾年供斷埋,但手頭資金有限,而家諗緊有咩方法可以不賣舊單位而再入手多個(3房戶)

唔好話私樓,居屋都就嚟買唔起

引用:
原帖由 laychuchu 於 2019-7-21 09:33 AM 發表

百幾二百尺龍床盤都餓狗搶屎甘,未來起既樓都係呢種火柴盒式甘推俾得地香港人,可悲
未來香港樓只起百多呎

回覆 引用 TOP

唔去大灣區是那些人笨實而已

引用:
原帖由 中環浪漫的裙 於 2019-7-21 09:52 AM 發表

唔好話私樓,居屋都就嚟買唔起
家陣香港的樓越升越高! 遲的買一個床位渣

引用:
原帖由 laychuchu 於 2019-7-21 09:37 AM 發表

師兄講得真係好o岩,我住緊舊樓都由買入百多萬(2房戶)變到而家五百幾萬,好在早幾年供斷埋,但手頭資金有限,而家諗緊有咩方法可以不賣舊單位而再入手多個(3房戶) ...
銀行加按

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-7-21 10:17 AM 發表

家陣香港的樓越升越高! 遲的買一個床位渣
依家咪一個床位囉。。。唔洗去廁所咩?

引用:
原帖由 Thank_777 於 2019-7-21 10:11 AM 發表

唔去大灣區是那些人笨實而已
X 10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-7-21 10:25 AM 發表

依家咪一個床位囉。。。唔洗去廁所咩?
可能第時發展到共用廁所

引用:

M3多左六倍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-7-21 09:06 AM 發表

銀紙無印咁多,只是MTR同市區用地買少見少,郊野公園唔起得,明日大嶼唔填得海,得番D日出、錦日、白石角同青人公路,依D山卡啦地買

依話市中心想唔升都難,總之,半小時MTR去到中環既大型屋苑,無得輸
...
也是

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。