[其他] 換3房選擇

換3房選擇 E-mail 此主題給朋友

小弟想兩房轉三房,真心求建議。

Budget:
賣左間兩房加手頭資金,約有9M做首期.

Criteria:
Over 800 sq fts
九龍區(新界區只考慮溱岸,御龍,港島暫不考慮)
不要單橦樓
最好屋苑及會所有d豪華的感覺
交通不要太隔涉
不要鑽石廳
如果SHK樓就更加好😋

熱賣及精選
會考慮溱岸,御龍,不如等下大圍上蓋

Total 不直係幾多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thunderpig 於 2019-7-20 01:51 PM 發表

等到下年都未賣

引用:
原帖由 thunderpig 於 2019-7-20 01:51 PM 發表

好多人等緊

回覆 引用 TOP

9m首期選擇應該唔多,不如要細d既單位

呢個budget , mikiki 啦
黐住啟德有着數👍

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-7-20 02:24 PM 發表

9m首期選擇應該唔多,不如要細d既單位
樓主話9m只係首期,應該好多選擇下

引用:
原帖由 香情 於 2019-7-20 02:44 PM 發表

樓主話9m只係首期,應該好多選擇下
shk + 豪華 + 九龍區,我當22000一尺,800x22000 嘅樓得9m首期唔洗諗

900萬首期(即是1800萬樓價)要九龍800尺以上3房、豪華、交通好,確實唔容易。奧運站可以找到3房,但應該唔夠800呎。
溱岸budget 應該可以,我早排睇過,但果時完全無放賣盤,全部只有租盤,宜家唔知了。

同埋唔知樓主有沒有預埋手續費,簡單装修等等,果到都要預100萬起。。

要豪華感,奧運個頭啦,最緊要心擴神怡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 witherhill 於 2019-7-20 02:33 PM 發表

呢個budget , mikiki 啦
黐住啟德有着數👍
尼個筆很吃力。但以後大把世界

回覆 引用 TOP

凱匯丶月樺LA

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JC0619 於 2019-7-20 01:41 PM 發表

Budget:

Criteria:
不要單橦樓
交通不要太隔涉
不要鑽石廳
如果SHK樓就更加好😋 ...
現實少少的。800呎要新的只諗到幾邊皮件:一號西九丶將南。不嫌舊有大把何文田舊樓,包車位添。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JC0619 於 2019-7-20 01:41 PM 發表

Budget:

Criteria:
不要單橦樓
交通不要太隔涉
不要鑽石廳
如果SHK樓就更加好😋 ...
我系你唔洗諗就凱匯

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。