求救!遇上超奸輪商!

年資低今日先知

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
麥銀正仆街 買過一次唔會再買

Connie Talbot

回覆 引用 TOP

打電話去問,可能人地收左工

引用:
原帖由 rainyduck 於 2019-7-19 05:09 PM 發表

所有輪都係佢講晒
你除非玩即日,否則輪商點set 都得
根本warrants呃9人
蝕要你蝕多d
賺又唔比人賺足
任輪商玩
所以我戒咗好耐
只長線玩正股

回覆 引用 TOP

死得不明不白⋯⋯
最簡單的道理,輪證4點收市,但正股4:09收市,正股在收市競價時,跌少了55.6%(開市97,4點收市96.55,4:09收96.8),即使竪日平開,Call都應該要升返,補返跌少左個條數!

引用:
原帖由 mtinggg 於 2019-7-19 05:42 PM 發表

打電話去問,可能人地收左工
打去無用,佢都係話引申波幅變,我試過send email去港交所投訴,都係無用,所以遠離鍋輪最好,玩牛熊好d

回覆 引用 TOP

師兄你當時係點?邊間輪商?

超價外, 超溢價, ...............賭仔唔應該買呢隻輪,..........

得番半年期, 就算到期果陣, 隻 823 升到 $108, 隻輪都係值 $0.0,.............

呢隻輪街貨量仍多.............賭仔輸少當贏, 自己都鬥快走, 點升 ?............

超價外, 超溢價, 年期短, 街貨多..............難搞..........

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............

回覆 引用 TOP

輪商睇住黎食,想輸錢就買輪啦。宜家都唔興買輪啦,咩年代呀!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mtinggg 於 2019-7-19 05:57 PM 發表

師兄你當時係點?邊間輪商?
咁橋,都係麥銀

附件

Screenshot_2019-07-19-18-02-38-218_com.android.chrome.png(1002.93 KB)

2019-7-19 06:05 PM

回覆 引用 TOP

似乎麥銀都係搵人笨

通常呢d成交少嘅輪都會出現呢d情況,有d就算輪商有出價你掛返嗰個價都可以唔收你

回覆 引用 TOP

牛證都唔係間間好,我只買法興同摩通最好,其他唔考慮

引用:
原帖由 mtinggg 於 2019-7-19 05:47 PM 發表

死得不明不白⋯⋯
最簡單的道理,輪證4點收市,但正股4:09收市,正股在收市競價時,跌少了55.6%(開市97,4點收市96.55,4:09收96.8),即使竪日平開,Call都應該要升返,補返跌少左個條數! ...
我之前都留意到
所以先至理解為競價時段舞高弄低係為左衍生工具賠少D

回覆 引用 TOP

謝謝師兄,我剛才也send了email去,就算冇結果都要盡力為自己出氣!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。