學生哥都話價錢幾平吖嘛
樓市仲唔GOGOGO

鷹君集團(041)旗下大埔白石角新盤朗濤,昨公佈首張價單共150伙,折實平均呎價13,567元,呎價11,446元起平絕白石角,大部份平價單位屬望樓景「面壁戶」,以低價吸引市場注意力。

樓盤今早11時起首度開放示範單位予公眾參觀,同時收票。記者現場所見,位於旺角朗豪坊的售樓處,下午2時30分,目測最少有近500排隊輪候,場面墟冚。睇樓客盧女士認為,樓盤呎價1.1萬都算吸引,雖然部份單位面璧望樓景,她認為不能夠事事十全十美,「啱上車客」,她自己就主要睇細單位,投資收租。

廣告

鄧同學陪父母到場看示範單位,父母打算購買一房單位予兒子自住用。鄧同學被記者問到為何來睇這個盤,他笑笑口稱,「唔知呀,行過架咋」。之後被問到點睇價錢,「幾平吖嘛而家話,我啱啱聽到」。

另一名睇樓客,與兒子一同到場的余先生指,朗濤在白石角位置中,價格屬於較便宜,開價吸引,但投資還是自住尚要再看看才能決定。

記者:李嘉俊https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20190719/59840380
@何足道哉 @EdwardEd @33illumunati



引用

被引用(7)
@EdwardEd 學生哥都去睇樓
你會唔會又去睇下



所以有老豆阿媽送或代供,根本工也不用再做


我寧願買龍床盤


有幾大地方先?萬一蚊咪平過居屋。


引用

全部都係低質望樓景單位,比較好D只有6座A,但都是比較遠一些的望樓景。


夾埋做勢


上星期也去睇左,目標係一房,但最後打消左, 皆因樓與樓之間太近,只想像回家透唔到氣


引用