[新盤] 新地馬鞍山鉅作【雲海】海景2房睇樓後感

引用:
原帖由 ngsying07 於 2019-7-19 08:08 AM 發表

得佢一條友講!
因此鄭生曾向其他人提出,既然大家單位全部都有不少問題,何不集體向發展商反映,詢問是否整個Milano的交樓質素都出現問題。但群組內的成員卻紛紛表示反對,怕影響屋苑形象,甚至直接指怕影響樓價,全部人都反對集體向新地反映,最後鄭生更被踢出群組。「我真金白銀買,我淨係想要返我應有嘅質素,就係咁簡單。」

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
幾時出水阿 ?等英超?

回覆 引用 TOP

芒爺轉咗行幫手推樓盤

回覆 引用 TOP

買xxx d樓,表面就覺得好高質素,入完伙你就知大鑊,旗下管理公司永遠話唔夠$洗,會不斷叫你夾$做d無無謂謂工程,每住多十年又話要大維修,講緊係六位數字果d, 但又冇得換管理公司,祝你好運。

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-7-19 08:11 AM 發表

其它業主不會講,怕影響樓價
如果鍾意買一手樓人士都知、新地、會德豐、信和、恒基這些發展商已經有保障,如果是中資樓,及其他二線發展商大家可以去多了解佢地的交樓標準同售後服務就知。

文中地產經紀回贈不關發展商事。該業主用450萬,唔係過千萬,唔明佢要到什麼交樓質素。PY 很多報導驗樓差不多滿分又唔講。

我有親戚住PY, 交通係遠的,但佢個會所是全港數一數二的靚,內園空間大,我都假日會入去游泳,我親戚間屋也冇問題,想問450萬,買到新地樓,重想點?

回覆 引用 TOP

早買早享受

回覆 引用 TOP

山卡啦有乜所謂?最緊要唔好爆屎就得啦

回覆 引用 TOP

有鐵路有山有水有兩個沙灘低密度靚會所,遠少少真係唔係問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-7-18 10:17 PM 發表

里度有McDonald ? 豪宅買家唔食McDonald
買到豪宅,所以冇錢惟有食麥當勞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edbe 於 2019-7-18 11:00 PM 發表

好似好過白石角
白石近沙田

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-7-19 12:24 AM 發表

成2萬3蚊尺,個景梗係令
咁貴,海景盤?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-7-19 12:28 AM 發表

個個盤都步翠翠後麈咩 之前康城 跟住白石角 而家馬安山
翠翠有冇咁多後麈
康城現在發過豬頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-7-19 06:51 AM 發表

谷上AA話新鴻A高質,是不是里?
雲海比里度好?

https://nextplus.nextmedia.com/article/2_677384_0

不少人努力工作,死慳死抵,只是希望有一個安樂窩,80後鄭氏夫婦與一般港人無異,希望可以上車結婚。惟樓價高企,上車遙遙無期,鄭生踏上租樓之路。

無奈的是,一年「生約」剛完結,業主就要終止租約,只給予一個月通知期,令他們要在短時間搬遷,甚為狼 ...
個條友所講嘅所謂問題,根本都唔係乜嘢大問題,講來講去都係覺得自己買貴左,可能2百萬唔使嘅龍床會更適合佢

引用:
原帖由 post70 於 2019-7-19 04:57 AM 發表

地產騙你了。沙田站就真係直達金鐘,屯馬線就烏溪沙(不是全部車到烏溪沙站,部分只到第一城)去到屯門。所以要係大圍轉車,仲有可能要又上又落咁轉添。羅湖,落馬洲,上水,大埔墟,火炭等各自有不同時段總站車去金鐘就真。45分鐘到金鐘,現時非繁忙時間,馬鞍山站係馬鐵通車前已做到

樓盤環境就真係靚的。 ...
清楚了解、

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日勇敢的隊長 於 2019-7-19 08:44 AM 發表

個條反所講嘅所謂問題,根本都唔係乜嘢大問題,講來講去都係覺得自己買貴左,可能2百萬唔使嘅龍床會更適合佢
我都有睇;果位先生俾人踢出羣組;自己要檢討吓

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。