• 瀏覽: 36,708
  • 回覆: 146
  • 追帖: 3
廣告post

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zbbb 於 2019-7-18 11:43 PM 發表

兩房單位幾錢呎?
向西

違規內容

回覆 引用 TOP

樓主,辛苦曬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芒爺奶西 於 2019-7-18 09:57 PM 發表

約左地產係烏溪沙港鐵站等,之前聽人講行過去都要10分鐘,大熱天時行過去咪熱死,點知行過去又幾爽幾舒服,A出口行過去,接住條短天橋,穿過商場(唔洗上落),出去天橋行到去迎海5期盡頭再落樓梯或者搭lift , 全程都係7分鐘左右,仲要有蓋唔驚日曬雨林,條路又闊又少人,不知不覺就行到。
位置: 沙中線頭站,出九龍半小時生活圈,遲啲出金鐘都係45分鐘內既事,仲要唔洗轉車,出西貢、九龍東、 ...
日出康城果邊一期遮一期有咩問題, 你買樓都係住一間, 你買間, 你自己住個間係外圍永久景未得...攞黎講....

日出個海靚好多啦, 如果買得高仲正

引用:
原帖由 alexfan123321 於 2019-7-18 10:02 PM 發表

如果冇記錯,沙中線過海要到大圍或紅磡轉番東鐵線呢。烏溪沙一路坐會去到屯門
正確,屯馬線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chankidd5 於 2019-7-18 10:05 PM 發表

呢個盤唔係芒爺想像中咁好,我有份做因為
為什麼你不做得更好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zbbb 於 2019-7-18 11:43 PM 發表

兩房單位幾錢呎?
成2萬3蚊尺,個景梗係令

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-7-19 12:24 AM 發表

成2萬3蚊尺,個景梗係令
但雲海出面好似仲有地。未必係永久景。

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-7-18 10:16 PM 發表

會不會步翠翠後麈?

浪翠園3期 廿年帳蝕一成
浪翠園是九十年代著名的炒家樂園,雖然遠離市區,但當年不少投資者憧憬赤鱲角香港國際機場等基建落成,故大舉入市炒賣,其中以浪翠園3期炒得最癲,一些九七高位入市的「三橋」海景單位,至今仍然要蝕賣離場。

很嚇人 ...
個個盤都步翠翠後麈咩 之前康城 跟住白石角 而家馬安山
翠翠有冇咁多後麈

日日行你就辛苦啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芒爺奶西 於 2019-7-18 10:03 PM 發表

唔知喎  地產話唔洗
地產騙你了。沙田站就真係直達金鐘,屯馬線就烏溪沙(不是全部車到烏溪沙站,部分只到第一城)去到屯門。所以要係大圍轉車,仲有可能要又上又落咁轉添。羅湖,落馬洲,上水,大埔墟,火炭等各自有不同時段總站車去金鐘就真。45分鐘到金鐘,現時非繁忙時間,馬鞍山站係馬鐵通車前已做到

樓盤環境就真係靚的。

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-7-19 12:28 AM 發表

個個盤都步翠翠後麈咩 之前康城 跟住白石角 而家馬安山
翠翠有冇咁多後麈
浪翠係咪雷霆主刀?

回覆 引用 TOP

白石 舊時的難民營

引用:
原帖由 芒爺奶西 於 2019-7-18 09:57 PM 發表

約左地產係烏溪沙港鐵站等,之前聽人講行過去都要10分鐘,大熱天時行過去咪熱死,點知行過去又幾爽幾舒服,A出口行過去,接住條短天橋,穿過商場(唔洗上落),出去天橋行到去迎海5期盡頭再落樓梯或者搭lift , 全程都係7分鐘左右,仲要有蓋唔驚日曬雨林,條路又闊又少人,不知不覺就行到。
位置: 沙中線頭站,出九龍半小時生活圈,遲啲出金鐘都係45分鐘內既事,仲要唔洗轉車,出西貢、九龍東、 ...
谷上AA話新鴻A高質,是不是里?
雲海比里度好?

https://nextplus.nextmedia.com/article/2_677384_0

不少人努力工作,死慳死抵,只是希望有一個安樂窩,80後鄭氏夫婦與一般港人無異,希望可以上車結婚。惟樓價高企,上車遙遙無期,鄭生踏上租樓之路。

無奈的是,一年「生約」剛完結,業主就要終止租約,只給予一個月通知期,令他們要在短時間搬遷,甚為狼狽。因為這個意料之外,令他們突然改變主意,高價上車。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]