[地產新聞轉載] 花旗:7成人指現為差或極差的置業時機

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-7-18 03:15 PM 發表

認同你講法。。。

樓市更加難跌~

依家有自住樓的業主,更加不會賣樓,换樓~賣左分分中買晤返。。。
多左雙租客

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
有二百萬人爭取樓價升,業主們真係坐定定都升。林鄭比人反一反,亞爺唔會撐連任,等炒嘅伙記一定最惡,只要放軟手腳,加上有人反對明日大嶼,索性壽終正寢,冇樓最想共產洗牌嗰班年輕人有冇屋住,真係關佢鬼事,貪僧再臨咁,唔升就難。

回覆 引用 TOP

市場有危機感即係有排都唔會大跌
歴史上的大跌只會出現在市場氣氛超好的時候

回覆 引用 TOP

差過金融海嘯

回覆 引用 TOP

係咪即係話財富永遠都只會落在少數的三成人手中?

回覆 引用 TOP

空置稅好快開

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎夏幼小的菠菜 於 2019-7-18 12:00 PM 發表

自住真的唔怕
同意

回覆 引用 TOP

全香港每年三萬個私樓
只能滿足香港1成家庭需求
所以 剛剛好~ 唔買 都會比別人買埋

反向思考 呢7成人 假設佢地有樓 會唔會賣左佢呢?我相信9成半以上都唔會

以前租樓=現在供樓金額,自住有需要為什麼不買?除非住公屋或痴住父母

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2019-7-19 11:06 AM 發表

全香港每年三萬個私樓
只能滿足香港1成家庭需求
所以 剛剛好~ 唔買 都會比別人買埋

反向思考 呢7成人 假設佢地有樓 會唔會賣左佢呢?我相信9成半以上都唔會 ...
全港一年有30萬個家庭要買樓?😂

回覆 引用 TOP

講左十年
升足十年

回覆 引用 TOP

投資者梗係認為時機唔好,樓價向上唔多,冇乜水住

回覆 引用 TOP

57 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。