[海外置業] 英鎊屢創新低,英國樓超抵買。有閒錢絕對要考慮。

去啦!英國好地方

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-19 05:45 PM 發表

你得閒睇多的新聞,因為北愛想留系歐盟所以如果英國脫歐北愛人民就會公投留系英國定脫英加入歐盟。英屬直布羅陀都有這個問題,只不過吾使北愛更嚴重。英國脫歐在就業,勞保,旅遊同歐盟一刀二斷,所以的跨國企業將歐洲總部從倫敦搬去布魯塞爾 ...
你係咪將北愛爾蘭同埋蘇格蘭度轉咗呀? 

至於李先生嘅投資你睇返你一段:
https://www.google.com/amp/s/www ... pire-520m-deal.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2019-7-18 08:18 AM 發表

英磅低,可以送子女去英國留學!
去完返嚟咪又係做地盤!

引用:
原帖由 archi0000 於 2019-7-19 05:42 PM 發表

請問買 house country side 要幾錢到
倫敦附近? 有什麼要求? 獨立屋? 校區好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-19 05:52 PM 發表

如果硬脫歐,英倫三島會分裂成三個國家,愛爾蘭,蘇格蘭,不列顛王國。英國脫歐作為影響英國憲政結構、經濟現狀、外交走向的全局性事件,也對蘇格蘭和北愛產生了連帶反應。 公投結果在各地區的差異性、脫歐對英國現狀的巨大改變以及前途的不確定性,刺激了英國國內地區性民族主義運動。 北愛有30多年的暴力和動蕩的歷史,而蘇格蘭民族主義也經歷了2014年蘇格蘭獨立公投的高潮。 目前,蘇格蘭民族黨在觀望和備戰兩手準備 ...
呢篇嘢係咪你寫㗎? 北愛爾蘭喺英倫三島上面?  你啲地理知識 係關於邊一個平行宇宙嘅地球?

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2019-7-19 05:54 PM 發表

去完返嚟咪又係做地盤!
所以最好的話索性唔好番黎。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 05:58 PM 發表

所以最好的話索性唔好番黎。
唔返嚟又可以點?去餐館洗大餅?

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2019-7-19 05:59 PM 發表

唔返嚟又可以點?去餐館洗大餅?
都係一個選擇。
不過我啲朋友通常都係做 it銀行會計師建築師工程師音樂家之類。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 05:56 PM 發表

呢篇嘢係咪你寫㗎? 北愛爾蘭喺英倫三島上面?  你啲地理知識 係關於邊一個平行宇宙嘅地球?
伊家英國系有北愛,蘇格蘭同英格蘭組成,英倫三島系我在大陸上學時對英國的一種稱呼就好似英國全称為:大不列顛及北愛爾蘭聯合王國。伊家問題北愛要獨立并入愛爾蘭吾系一日二日的事,之前一起系歐盟,大家相安冇事,但如今要脫歐就要計數,賓邊著數多的去賓邊。我地公司歐洲部門都要從英國搬去比利時,的同事學更法文

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-19 06:05 PM 發表

伊家英國系有北愛,蘇格蘭同英格蘭組成,英倫三島系我在大陸上學時對英國的一種稱呼就好似英國全称為:大不列顛及北愛爾蘭聯合王國。伊家問題北愛要獨立并入愛爾蘭吾系一日二日的事,之前一起系歐盟,大家相安冇事,但如今要脫歐就要計數,賓邊著數多的去賓邊。我地公司歐洲部門都要從英國搬去比利時,的同事學更法文 ...
"英國系有北愛,蘇格蘭同英格蘭組成。"
似乎你住嗰個星球入面, 威爾斯係陸沉咗嘅。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 06:07 PM 發表

威爾斯有能力同脫歐講不?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-19 06:08 PM 發表

威爾斯有能力同脫歐講不?
你連基本嘅英國地理知識都冇就唔好扮英國專家啦。

跌咗落地都仲想 嗱番渣沙??

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 06:07 PM 發表

有時講英國脫歐要講其中賓幾個有機會脫英,好似直布羅陀,英國脫歐佢都吾會脫英。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 06:12 PM 發表

你連基本嘅英國地理知識都冇就唔好扮英國專家啦。

跌咗落地都仲想 嗱番渣沙??
我吾夠你厲害,你話全部系啱,我全部系錯,滿意沒?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。