[海外置業] 英鎊屢創新低,英國樓超抵買。有閒錢絕對要考慮。

英國出名狗租客多

熱賣及精選
引用:
原帖由 scotfld 於 2019-7-19 04:02 PM 發表

係咪講緊 Principal Tower?
係呀。

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-19 03:37 PM 發表

Old street好貴下
想相對又平又正,揀canada water 啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新界巨子 於 2019-7-19 04:30 PM 發表

英國出名狗租客多
呢個真不過佢哋好少租貴樓。仲有你間樓靚可以淨租俾公司客。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 04:34 PM 發表

係呀。
發展商其實就係加拿大嘅 Concord Pacific 即係李嘉誠以前嘅公司,但好耐以前已經賣左。

呢個盤 2013 or 2014 年賣到而家仲有大把貨,因為價格貴到飛起。其實不遠處嘅 Postmark 好好多,話曬大型本地發展商,價錢低好多而且 postal code 點都叫西區嘅 WC1

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-7-19 04:39 PM 發表

發展商其實就係加拿大嘅 Concord Pacific 即係李嘉誠以前嘅公司,但好耐以前已經賣左。

呢個盤 2013 or 2014 年賣到而家仲有大把貨,因為價格貴到飛起。其實不遠處嘅 Postmark 好好多,話曬大型本地發展商,價錢低好多而且 postal code 點都叫西區嘅 WC1 ...
冇呀,行過見佢起得幾靚所以提下。有咁既budget 我會揀lancaster gate

回覆 引用 TOP

英國就來脫歐,的樓買來托

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-19 05:14 PM 發表

英國就來脫歐,的樓買來托
你唔熟英國就唔好發表埋啲咁粗淺嘅意見啦。 你講嘅嘢等於之前話特朗普都選總統啦 買美股嚟托咩...

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 05:16 PM 發表

你唔熟英國就唔好發表埋啲咁粗淺嘅意見啦。 你講嘅嘢等於之前話特朗普都選總統啦 買美股嚟托咩...
當然有人中意買麼去買

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-19 05:27 PM 發表

當然有人中意買麼去買
你意思係佢哋都係傻仔?  李嘉誠先生大擧投資英國 唔通係同自己啲錢過唔去?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 05:29 PM 發表

你意思係佢哋都係傻仔?  李嘉誠先生大擧投資英國 唔通係同自己啲錢過唔去?
如果金毛做左英國首相,佢系脫歐派,重系硬脫個種,北愛爾蘭又吾想脱歐,好了,北愛獨立,英國分裂系分分鐘的事。李生投資英國時冇脱歐個件事,系搞的七七八八先出事

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-19 05:35 PM 發表

如果金毛做左英國首相,佢系脫歐派,重系硬脫個種,北愛爾蘭又吾想脱歐,好了,北愛獨立,英國分裂系分分鐘的事。李生投資英國時冇脱歐個件事,系搞的七七八八先出事 ...
北愛唔想脫歐 想脫英?  你喺邊度聽返嚟。 知唔知點解仲有北愛爾蘭 你唔係成個愛爾蘭島 都係屬於愛爾蘭共和國呀???

仲有你知唔知李先生喺英國嘅投資好多都係呢兩年先至落實㗎.... 你唔好自己諗咗就以為係至得. 查番事實先講啦

請問買 house country side 要幾錢到

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 05:39 PM 發表

北愛唔想脫歐 想脫英?  你喺邊度聽返嚟。 知唔知點解仲有北愛爾蘭 你唔係成個愛爾蘭島 都係屬於愛爾蘭共和國呀???

仲有你知唔知李先生喺英國嘅投資好多都係呢兩年先至落實㗎.... 你唔好自己諗咗就以為係至得. 查番事實先講啦 ...
你得閒睇多的新聞,因為北愛想留系歐盟所以如果英國脫歐北愛人民就會公投留系英國定脫英加入歐盟。英屬直布羅陀都有這個問題,只不過吾使北愛更嚴重。英國脫歐在就業,勞保,旅遊同歐盟一刀二斷,所以的跨國企業將歐洲總部從倫敦搬去布魯塞爾

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 05:39 PM 發表

仲有你知唔知李先生喺英國嘅投資好多都係呢兩年先至落實㗎.... 你唔好自己諗咗就以為係至得. 查番事實先講啦 ...
如果硬脫歐,英倫三島會分裂成三個國家,愛爾蘭,蘇格蘭,不列顛王國。英國脫歐作為影響英國憲政結構、經濟現狀、外交走向的全局性事件,也對蘇格蘭和北愛產生了連帶反應。 公投結果在各地區的差異性、脫歐對英國現狀的巨大改變以及前途的不確定性,刺激了英國國內地區性民族主義運動。 北愛有30多年的暴力和動蕩的歷史,而蘇格蘭民族主義也經歷了2014年蘇格蘭獨立公投的高潮。 目前,蘇格蘭民族黨在觀望和備戰兩手準備中積極謀劃第二次獨立公投,而脫歐也對《貝爾法斯特協議》締造的北愛穩定構成挑戰。
先說說蘇格蘭。 蘇格蘭獨立公投,雖然反對獨立一派以55%比45%的優勢獲勝,蘇格蘭獨立的陰影並未消散。 英國脫歐極大地刺激了在獨立公投後處於“冬眠”狀態的蘇格蘭獨立運動,為其製造了前所未有的機遇,使第二次獨立公投的選項重新回歸。 英國脫歐公投結果是,62%的蘇格蘭人支持英國留歐,比48%英國整體的留歐比例高出14個百分點。 蘇格蘭首席大臣妮古拉·斯特金很快表達了要盡快推動蘇格蘭第二次獨立公投的意願,斯特金稱第二次獨立公投的選項“回到了桌面上”,因為英國脫歐公投的 決定“違背蘇格蘭人意願”將蘇格蘭人帶出歐盟。 鑑於英國脫歐仍處在不確定狀態,蘇格蘭當局一方面等待脫歐過程中政治風向轉變,使蘇格蘭支持獨立的民意更加鞏固;另一方面積極塑造有別於英國的脫歐政策,擴大與英國 在歐洲政策上的差異。
再說北愛爾蘭。 北愛爾蘭是一個歷史遺留問題,《貝爾法斯特協定》實際上對北愛的未來有安排,協議規定,北愛事務大臣在認為“投票的多數人希望北愛脫離英國、加入愛爾蘭共和國”時 ,有權召集舉行公投,決定北愛的歸屬。 雖然愛爾蘭和北愛各方均認為北愛長期人口趨勢有利於愛爾蘭島最終實現統一,各方均認為 “統一公投”仍是遙遠未來。 目前脫歐對北愛的影響主要是在於“硬邊界”出現對《貝爾法斯特協定》乃至北愛和平的潛在威脅。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。