[海外置業] 英鎊屢創新低,英國樓超抵買。有閒錢絕對要考慮。

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2019-7-18 07:05 AM 發表

輸鎊都輸死
到时又比老美屈,肯定很快像加拿大那样变成美奴。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 DanceR-__-' 於 2019-7-19 09:08 AM 發表

你仲唔幫你個起HKU考第一嗰仔女咁做?
会计师都要融入大陆,电机,机械工程更加要融入大陆。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2019-7-18 03:21 PM 發表

對香港老師質素及學習環境有保留,只係希望小朋友有個理想學習環境讀書,並不是貪個PR。
咁就要去英國!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwok-k-lau 於 2019-7-19 07:23 AM 發表

我喺英國住架,狗餅,我唔識唔通你識咩,
穷L英国,就来变成发展中国家,等老美喂狗饼。比香港更穷。人望高处,水向低流,畜生例外3

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-18 03:10 PM 發表

你連英國經濟構成都唔知。唔好講北愛同 威爾斯民意根本唔想脫英, 真係脫嘅話對英格蘭經濟都絕對係利好。
傻西要知道今时今日讲的是经济规模,只有英格兰,甘细的规模就等比其他国家欺负。到时伦敦的金融中心肯定收工。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 12:45 PM 發表

有D 即係幾多個?  恭喜佢第時出外,度度都要簽證。

連李雲迪盂公主都要做香港人就知本大陸護照幾咁唔好用,仲講發展更好 ....
各人有各人既選擇,唔係個個都想去外發展架。依家大陸機會處處,亦有許多人覺得係大陸發展好過係外面架。依家港人番去發展都唔少啦。睇你自已搵唔搵到自巳既藍海。就算早幾年番去炒樓既港人,許多依家都上哂岸咯。講番上面講既核數師高層,佢地話係上面根本唔洗call客,客係自巳走埋黎架,佢地要做既,只係揀客同推客。相反,係香港,大部份時間都係call客,同行家爭生意。根本一個係天堂,一個係地獄。你想入行,你會揀邊度發展先,唔好咁簡單淨係講個護照先啦。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-7-19 01:41 PM 發表

傻西要知道今时今日讲的是经济规模,只有英格兰,甘细的规模就等比其他国家欺负。到时伦敦的金融中心肯定收工。
係係你一定啱。你快啲叫香港高官家屬放棄英國護照。

引用:
原帖由 amypat 於 2019-7-19 01:51 PM 發表

各人有各人既選擇,唔係個個都想去外發展架。依家大陸機會處處,亦有許多人覺得係大陸發展好過係外面架。依家港人番去發展都唔少啦。睇你自已搵唔搵到自巳既藍海。就算早幾年番去炒樓既港人,許多依家都上哂岸咯。講番上面講既核數師高層,佢地話係上面根本唔洗call客,客係自巳走埋黎架,佢地要做既,只係揀客同推客。相反,係香港,大部份時間都係call客,同行家爭生意。根本一個係天堂,一個係地獄。你想入行,你會 ...
佢地有冇同你講上面核數好大鑊,下下兩盤數,一唔好彩牌都冇埋仲監都有得你坐。都仲未計會唔會一下唔覺意幫手洗咗黑錢。

賺呢啲錢同走偏門冇分別,我就冇咁大胆啦。我淨係敢賺過得到良心既合法收入。

N 年前大部分香港人都冇聽過華為既時候我已經去過佢深圳總部,啲員工擦高層鞋擦到狗咁。我自問喺咁既企業環境生存唔到。
仲有,我建議係俾多個選擇俾小朋友。到佢大個咗畢咗業,自己可以選擇居留權,絕對幸福過冇得選擇既一班。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-18 06:52 AM 發表

英鎊又低,租金回報又高 (接近5%), 脫歐塵埃落定之後樓價又會反彈。 絕對係有閒錢投資首選。
樓主覺得投資倫敦定曼城好?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 01:53 PM 發表

係係你一定啱。你快啲叫香港高官家屬放棄英國護照。
他們有自己的自由。個人選擇。不過英國這種折墮的國家,畜生先喜歡。

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-19 02:20 PM 發表

樓主覺得投資倫敦定曼城好?
睇budget.  細價曼城學生樓可以。  中價以上倫敦依家二手樓真係好抵,脫歐定咗就會升。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-7-19 02:22 PM 發表

他們有自己的自由。個人選擇。不過英國這種折墮的國家,畜生先喜歡。
你做乜鬧尊貴既香港特首一家???

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 02:41 PM 發表

睇budget.  細價曼城學生樓可以。  中價以上倫敦依家二手樓真係好抵,脫歐定咗就會升。
倫敦2手樓好似比高位平左啲,但又唔係好平,zone 1 好多 one bed仲係叫 700-800K

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 02:04 PM 發表

佢地有冇同你講上面核數好大鑊,下下兩盤數,一唔好彩牌都冇埋仲監都有得你坐。都仲未計會唔會一下唔覺意幫手洗咗黑錢。

賺呢啲錢同走偏門冇分別,我就冇咁大胆啦。我淨係敢賺過得到良心既合法收入。

N 年前大部分香港人都冇聽過華為既時候我已經去過佢深圳總部,啲員工擦高層鞋擦到狗咁。我自問喺咁既企業環境生存唔到。
仲有,我建議係俾多個選擇俾小朋友。到佢大個咗畢咗業,自己可以選擇居留權,絕 ...
“我建議係俾多個選擇俾小朋友。到佢大個咗畢咗業,自己可以選擇居留權,絕對幸福過冇得選擇既一班。” x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-19 02:47 PM 發表

倫敦2手樓好似比高位平左啲,但又唔係好平,zone 1 好多 one bed仲係叫 700-800K
買zone2,  2 bed 400  到 600k。計港紙真跌好多

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。