• 瀏覽: 25,137
  • 回覆: 240
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-20 07:40 AM 發表

賣樓要俾印花稅?

仲有,資產增值稅有合法方法可以避,睇你做唔做既啫。
你講得出mayfair 一千鎊一呎,証明你幾唔熟英國現況。
係#153個位師兄講, 你認錯人了.....

熱賣及精選
引用:
原帖由 zamora 於 2019-7-20 07:46 AM 發表

係#153個位師兄講, 你認錯人了.....
Sorry.    認錯。 不過賣樓俾印花稅係你講....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-7-20 03:51 AM 發表

同澳洲比,英國物價高人工低,移民英國,no way 。
你有無諗過income tax先?
假設年收入100000澳元,非澳洲居民要32.95%稅率
英國搵同等澳元,即係57000英鎊先10.3%

引用:
原帖由 zamora 於 2019-7-19 11:11 PM 發表

咁就要睇吓啦...師兄, 有冇LINK???
你去 rightmove打 E14,15,16大把選擇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwok-k-lau 於 2019-7-19 07:23 AM 發表

我喺英國住架,狗餅,我唔識唔通你識咩,
係英國住等於乜都識
至少三間銀行可以用香港payroll 借錢
人無知最可怕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-7-19 11:14 PM 發表

Chelsea, Knightsbridge, Mayfair 如有 £1000 一尺,呢 D 可能得返 20 年期差不多。
嗰啲區係富豪玩嘅,普通人想買 zone one睇返 Clerkenwell, Notting Hill, Hackney, Cananda Water etc 1000gbp psf仲有唔少選擇

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-20 09:03 AM 發表

嗰啲區係富豪玩嘅,普通人想買 zone one睇返 Clerkenwell, Notting Hill, Hackney, Cananda Water etc 1000gbp psf仲有唔少選擇
zone 1, £1000 一尺好多選擇,唔介意過左河嘅話,新樓都好多。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-7-20 09:06 AM 發表

zone 1, £1000 一尺好多選擇,唔介意過左河嘅話,新樓都好多。
所以咪覺得好似好平,因為香港實在貴太多

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-20 09:09 AM 發表

所以咪覺得好似好平,因為香港實在貴太多
按照英國工資水平來講,英國 (倫敦以外) 真心平,倫敦係 reasonable

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwok-k-lau 於 18-7-2019 06:27 PM 發表

喺外地買樓,下下都要現兜兜,銀行唔會借貸款。
如果有居英權或英國passport 咪借得?🤔

引用:
原帖由 funbull9394 於 19-7-2019 02:41 PM 發表

睇budget.  細價曼城學生樓可以。  中價以上倫敦依家二手樓真係好抵,脫歐定咗就會升。
其實學生樓有冇升值潛力?

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-20 09:03 AM 發表

Canada Water 都唔係zone one

引用:
原帖由 icantstop 於 2019-7-20 09:19 AM 發表

如果有居英權或英國passport 咪借得?🤔
白痴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 icantstop 於 2019-7-20 09:21 AM 發表

其實學生樓有冇升值潛力?
更白痴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 英倫裝修佬 於 18-7-2019 03:28 PM 發表

如果是60後70後家長,硬件上 英國學習的範圍 大家可能都有認識。 和以前會考a level差不多。
英國教育著重於 培養你的獨立思維,自己搵料,自己學習課,開心學習。
但這套學習方式不適合 本啤 ,懶惰的學生。 ...
獨立思維阿爺最忌,返港後要惡補羊群思維和僕人思維,如果想扎職!🤑

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]