[海外置業] 英鎊屢創新低,英國樓超抵買。有閒錢絕對要考慮。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-19 10:53 PM 發表

吓你頭先話怕蝕喎。  你冇錢賺的話,就冇稅交啦!
吓, 有邊個投資唔係為咗賺錢, 怕咗蝕錢??? 你話俾我知.....印花稅都要交喇掛....

熱賣及精選
引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-19 11:04 PM 發表

唔計 Chelsea, Knightsbridge, Mayfair 呢啲靚區,zone one好多都係1000鎊一呎,zone two 800鎊直頭貴啦
咁就要睇吓啦...師兄, 有冇LINK???

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-7-19 11:04 PM 發表

唔計 Chelsea, Knightsbridge, Mayfair 呢啲靚區,zone one好多都係1000鎊一呎,zone two 800鎊直頭貴啦
Chelsea, Knightsbridge, Mayfair 如有 £1000 一尺,呢 D 可能得返 20 年期差不多。

長線可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2019-7-18 08:18 AM 發表

英磅低,可以送子女去英國留學!
我阿囡8月底過去讀書

引用:
原帖由 港仔在上海 於 2019-7-19 11:41 PM 發表

我阿囡8月底過去讀書
依家英國留學抵到爛啦。

英國教育模式係等細路仔自己學習自己搵料。我兩個仔喺英國讀書都好撚開心

引用:
原帖由 英倫裝修佬 於 2019-7-19 11:46 PM 發表

依家英國留學抵到爛啦。

英國教育模式係等細路仔自己學習自己搵料。我兩個仔喺英國讀書都好撚開心
曼城買樓有無得諗?定係倫敦有前景啲?

想去住但怕去到搵唔到嘢做

引用:
原帖由 寒冬肉肉魚蛋 於 2019-7-20 12:41 AM 發表

香港人勤力, 如果唔怕捱一定有嘢做。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬肉肉魚蛋 於 2019-7-20 12:41 AM 發表

如果睇長線收租,曼城的yield 回報高好多.

回覆 引用 TOP

E。。。
買倫敦金會平D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 富加美 於 2019-7-19 21:47 發表

英國生活費唔平,天氣又唔好,日落帝國,外國買買澳洲仲好
同澳洲比,英國物價高人工低,移民英國,no way 。

引用:

你做開邊行? 定係諗住自己做生意?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zamora 於 2019-7-19 11:09 PM 發表

吓, 有邊個投資唔係為咗賺錢, 怕咗蝕錢??? 你話俾我知.....印花稅都要交喇掛....
賣樓要俾印花稅? 

仲有,資產增值稅有合法方法可以避,睇你做唔做既啫。
你講得出mayfair 一千鎊一呎,証明你幾唔熟英國現況。

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-7-20 03:51 AM 發表

同澳洲比,英國物價高人工低,移民英國,no way 。
唔知你指澳洲人工高,係幾高呢?
我知澳洲農產品平,但車同奢侈品超貴。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港仔在上海 於 2019-7-19 11:41 PM 發表

我阿囡8月底過去讀書
讀中學定大學?  早黎的話可以留十年攞居留權(如果你未有的話)不過要小心計劃定如果唔係好易唔批。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。