[海外置業] 致:還有一點閑錢人士忠告

本主題由 陳耀 於 2019-7-21 08:47 PM 關閉

致:還有一點閑錢人士忠告 E-mail 此主題給朋友

有辦法的話盡量在大灣區例如橫琴中山,可以講到廣東話嘅地方買一個物業,以防萬一…良心講!

熱賣及精選
一早買了
你意思係,萬一香港變焦土,也可以返大陸住?

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-7-17 10:14 PM 發表

一早買了
你意思係,萬一香港變焦土,也可以返大陸住?
首先我覺得未來社會矛盾只會日益嚴重,阿爺渣權力,但香港後生嗰班個個反共,未來反對派只會繼續拖死香港,事實大陸已經唔係20年前嘅大陸,香港還是大陸的對外窗口嗎?我唔覺得外國人會放棄與中國嘅生意來往,大灣區會取代香港

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:22 PM 發表

首先我覺得未來社會矛盾只會日益嚴重,阿爺渣權力,但香港後生嗰班個個反共,未來反對派只會繼續拖死香港,事實大陸已經唔係20年前嘅大陸,香港還是大陸的對外窗口嗎?我唔覺得外國人會放棄與中國嘅生意來往,大灣區會取代香港 ...
中共一日不容許人仔自由兌換和流通,香港永遠是國際金融中心,也是香港唯一價值所在

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:22 PM 發表

首先我覺得未來社會矛盾只會日益嚴重,阿爺渣權力,但香港後生嗰班個個反共,未來反對派只會繼續拖死香港,事實大陸已經唔係20年前嘅大陸,香港還是大陸的對外窗口嗎?我唔覺得外國人會放棄與中國嘅生意來往,大灣區會取代香港 ...
有道理,但真係要好長長長線囉。可能後生買,變中年大叔都未必有肉食。

真係防多個窩住。。。

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-7-17 10:26 PM 發表

中共一日不容許人仔自由兌換和流通,香港永遠是國際金融中心,也是香港唯一價值所在
已經有互聯互通,現在只係睇阿爺幾時做或有冇需要做,香港冇乜嘢角色可言⋯除咗比鬼佬洗腦利用之外

中山,多盤到吹唔起

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-7-17 10:26 PM 發表

就係唯一價值先要諗後路,這些都是電子金融系統,不是新鮮事。橫琴返工不是夢⋯⋯我都唔想!  但你看到香港有將來嗎?…週日又要攪時代廣場啦⋯⋯

引用:
原帖由 stman919 於 2019-7-17 10:36 PM 發表

中山,多盤到吹唔起
唔係要佢大升值,而係有機會喺大陸搵食😪😪

引用:

正確,深圳已經取代,只是金融能力仍要加強

我都係咁諗,所以正在諗在那裡買

引用:

還停留97前?

回覆 引用 TOP

我都凖備入返間,香港冇乜希望,有咩事返大陸快過去外國,如果高鐵沿線有咩區比較建議?

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-7-17 10:42 PM 發表

正確,深圳已經取代,只是金融能力仍要加強
所以咪搵返香港人handle ,只不過未必再喺香港做之嘛!大家明我意思嗎⋯

引用:
原帖由 stman919 於 2019-7-17 10:36 PM 發表

中山,多盤到吹唔起
個泡沫遲早爆

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。