[海外置業] 致:還有一點閑錢人士忠告

本主題由 陳耀 於 2019-7-21 08:47 PM 關閉
大家都很無奈!最慘果班後生仔未出嚟社會捱過,以為好多嘢一生出來就會有。

熱賣及精選
引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:22 PM 發表

首先我覺得未來社會矛盾只會日益嚴重,阿爺渣權力,但香港後生嗰班個個反共,未來反對派只會繼續拖死香港,事實大陸已經唔係20年前嘅大陸,香港還是大陸的對外窗口嗎?我唔覺得外國人會放棄與中國嘅生意來往,大灣區會取代香港 ...
你呢種想法太遲了,本人2000年前已經開始了

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:39 PM 發表

就係唯一價值先要諗後路,這些都是電子金融系統,不是新鮮事。橫琴返工不是夢⋯⋯我都唔想!  但你看到香港有將來嗎?…週日又要攪時代廣場啦⋯⋯ ...
大家都要諗定後路 一齊跳船 就留番香港俾呢班年青人好好管理
為安全為生活 回內地更有發展
一帶一路將帶動中國經濟 更上一層樓
好多機會發展

引用:
原帖由 偷渡的港佬 於 2019-7-17 11:59 PM 發表

你呢種想法太遲了,本人2000年前已經開始了
冇諗到癌細胞擴散得咁快… 啲人中哂毒,痴撚咗線

引用:
原帖由 喵子 於 2019-7-18 12:00 AM 發表

大家都要諗定後路 一齊跳船 就留番香港俾呢班年青人好好管理
為安全為生活 回內地更有發展
一帶一路將帶動中國經濟 更上一層樓
好多機會發展
你放心!  亞爺有分數

內地地大物博,各處有不同的風土人情,想退休後,可以在不同的省市也住上一段時間,實行走遍大江南北

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:08 PM 發表

有辦法的話盡量在大灣區例如橫琴中山,可以講到廣東話嘅地方買一個物業,以防萬一…良心講!
樓主,預一條後路返大陸係必然
香港呢個仆街地方只有等死
但係大陸買樓就無必要
大陸樓無剛性需求,百零萬攞去投資
用回報租樓更加好
至於資金有入無出的確係一個問題
但係其實可以去澳門開戶口
澳門係另一個特別行政區
無外匯管制,資金自由流動
喺澳門開定一個戶口,香港班黃絲暴徒玩得過火
就可以好快咁將資金送過去澳門先
而大陸亦要開一個戶口,只係呢個戶口係用嚟儲放生活費之用
主要身家都係擺澳門戶口

2047一國一制,大把大陸有錢佬落來炒樓。有錢買香港,可以收租,升值

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-18 12:02 AM 發表

你放心!  亞爺有分數
你估曱甴郁到亞爺? 喺社會做多幾年野先啦⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-18 12:02 AM 發表

你放心!  亞爺有分數
有後著可隨時走 
當然不想離開香港 走不走要視乎局勢而定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中長長腳毛 於 2019-7-17 11:59 PM 發表

大把地方好買,使乜大湾区食、住、行又唔平得去邊
識買梗係買倫敦紐約啦

回覆 引用 TOP

買左兩個單位了...不過都放租

香港撚請滾回香港!
搞到屎坑咁臭就想番大陸攞著數

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:39 PM 發表

就係唯一價值先要諗後路,這些都是電子金融系統,不是新鮮事。橫琴返工不是夢⋯⋯我都唔想!  但你看到香港有將來嗎?…週日又要攪時代廣場啦⋯⋯ ...
週日游行差佬出左反對通知書

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。