• 瀏覽: 87,874
  • 回覆: 898
  • 追帖: 26
本主題由 陳耀 於 2019-7-21 08:47 PM 關閉
今年第一季,深圳的国民生产总值已经超越了香港。深圳增长率是差不多6-7%,香港只得0.5%。第二季度香港经应该会出现负增长。

熱賣及精選
引用:
原帖由 假如綠色牛 於 2019-7-17 10:43 PM 發表

我都係咁諗,所以正在諗在那裡買
橫琴嗰咋

那邊又太貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你假誠 於 2019-7-17 10:48 PM 發表

個泡沫遲早爆
百零萬,香港車位價錢,其實用來做保險

回覆 引用 TOP

港澳兩地牌好多司機都在珠海買著房當住投資

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:31 PM 發表

已經有互聯互通,現在只係睇阿爺幾時做或有冇需要做,香港冇乜嘢角色可言⋯除咗比鬼佬洗腦利用之外
通條鐡,大陸現在連入去資金都限制,想出返黎更唔駛想.
有D銀個人限月匯八萬,三十萬分三四個月匯
D有好D月限5萬美金,爆左等下個月用投資買樓情唔比轉,話國家唔比,理由要改用買車
屋企人轉一百幾十萬上大陸買樓都咁辛苦,
個個都走資落黎,佢地走返上去都唔知為乜

引用:
原帖由 春天笨拙的筍盤 於 2019-7-17 10:51 PM 發表

港澳兩地牌好多司機都在珠海買著房當住投資
總之2手準備啦⋯⋯

引用:
原帖由 陳晴 於 2019-7-17 10:51 PM 發表

通條鐡,大陸現在連入去資金都限制,想出返黎更唔駛想.
有D銀個人限月匯八萬,三十萬分三四個月匯
D有好D月限5萬美金,爆左等下個月用投資買樓情唔比轉,話國家唔比,理由要改用買車
屋企人轉一百幾十萬上大陸買樓都咁辛苦,
個個都走資落黎,佢地走返上去都唔知為乜 ...
明白顧慮的

回覆 引用 TOP

歐美唔會放過中國
冷戰已經降臨
唯一窗口只可能係香港

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:45 PM 發表

所以咪搵返香港人handle ,只不過未必再喺香港做之嘛!大家明我意思嗎⋯
前海,明啦

回覆 引用 TOP

不能否定大陸在經濟上強大了很多,但就一個法制唔同,根本無信心在大陸置業或定居。

所以咪叫有閑錢先諗,唔係叫人沽港樓。
但係香港未來係堅唔樂觀…

回覆 引用 TOP

明白,香港開始淪落

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deepb 於 2019-7-17 11:00 PM 發表

不能否定大陸在經濟上強大了很多,但就一個法制唔同,根本無信心在大陸置業或定居。
馬拉嗰D真悶死熱死,
日本唔識日文,勁討厭香港人
泰文唔識,醫生:我腸胃炎點講?
英國/美國,貴
加拿大生活圈,遠
台灣,收入低,搵唔到錢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]