[海外置業] 致:還有一點閑錢人士忠告

本主題由 陳耀 於 2019-7-21 08:47 PM 關閉
引用:
原帖由 gofreego 於 2019-7-18 12:17 AM 發表

已在中山買了
你仲有冇親友要買? 我有樓要放

熱賣及精選
引用:
原帖由 henryccccccc 於 2019-7-18 12:21 AM 發表

要投資移民或娶老婆或先工作visa
咁嘅情況🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️

引用:
原帖由 billy80 於 2019-7-18 12:27 AM 發表

香港唯一價值只剩一國兩制做給台灣人民看的樣本,其他所有角色都正在或已經被其他城市取代,係班暴力傻人仲以為自己至高無上啫!
你指幫民進黨助選, 催谷台獨勢力?

國民黨呢兩個月都唔知幾多票

引用:
原帖由 殘廁熱情的牛牛 於 2019-7-18 12:32 AM 發表

我深圳識好多人。依家基本人工過萬。
我死黨年薪接近200萬人仔,稅後。
深圳係無前幾年咁好環境,但上升速度依然快過香港好多。
吹水,周街食店請人都系3-4千人仔,香港幾多?

有閑錢移民外國啦 (西方國家)

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-18 12:30 AM 發表

咁嘅情況🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
有錢買樓嘅話歐洲好多地方都可以買樓移民

引用:
原帖由 edmondwingam 於 2019-7-18 12:33 AM 發表

有閑錢移民外國啦 (西方國家)
幾百萬夠錢買樓移民歐洲啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 916430 於 2019-7-17 10:48 PM 發表

橫琴嗰咋
建議你真係認真咁了解下大灣區綱領, 區內嘅經濟佈局, 11個地區 個個都有佢唔同嘅功能, 你到底係希望喺自己範疇發展, 定係搵個且居嘅地方退休.......

聖經傳道書第三章曰:「凡事都有定期,天下萬物都有定時。生有時,死有時⋯⋯懷抱有時,不懷抱有時;尋找有時,失落有時;保守有時,捨棄有時。」
引用:
原帖由 lam703 於 2019-7-18 12:34 AM 發表

建議你真係認真咁了解下大灣區綱領, 區內嘅經濟佈局, 11個地區 個個都有佢唔同嘅功能, 你到底係希望喺自己範疇發展, 定係搵個且居嘅地方退休....... ...
好🙏🏻🙏🏻

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-18 12:32 AM 發表

你指幫民進黨助選, 催谷台獨勢力?

國民黨呢兩個月都唔知幾多票
中國要證明一國兩制係成功嘅,想收返台灣!所以除非班暴徒衝擊軍營或殺傷軍人,否則肯定不會出老解
台灣菜婆呢期靠暴力狗話題大做文章,已經提升不少支持

引用:
原帖由 殘廁熱情的牛牛 於 2019-7-18 12:32 AM 發表

我深圳識好多人。依家基本人工過萬。
我死黨年薪接近200萬人仔,稅後。
深圳係無前幾年咁好環境,但上升速度依然快過香港好多。
過萬好多咩?

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2019-7-17 10:55 PM 發表

歐美唔會放過中國
冷戰已經降臨
唯一窗口只可能係香港
所以中國咪搞一帶一路,
陸路打通中亞同非洲,
水路打通東南亞,
其實共產黨啲高層 真係高手如雲,
人哋玩緊嘅 國與國之間 嘅明爭暗鬥,
本地嗰班黃曱甴 連排隊去玩嘅資格都未有。

聖經傳道書第三章曰:「凡事都有定期,天下萬物都有定時。生有時,死有時⋯⋯懷抱有時,不懷抱有時;尋找有時,失落有時;保守有時,捨棄有時。」
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。