• 瀏覽: 37,711
  • 回覆: 390
  • 追帖: 19
引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 07:43 AM 發表

股市變化莫測,港股連續多日呈現強勢,甚至跌穿281後V上285,昨日收報28619,正向287/288重熊區進發,原本順順利利,但係美國總統突然話同中國嘅談判重有好長嘅路,再加上有議員提出放寬對華為限制嘅法案必須得到國會通過才能實施,阻撓放寬措施,不明朗因素大增。
夜期帶頭跌,曾跌過百點,收報28542,跌80點。ADR同ig都跌過百點,今日低開幾乎係肯定,但跌幅主要視乎大陸走勢,貿易戰對中國影響 ...
為佐科創開板 再來多次deep V ?

回覆 引用 TOP

洗濕佐頭 何妨 又大奇蹟日😉

回覆 引用 TOP

咪睇小两會,所有法案,包括彈欬總統都是要通過他

回覆 引用 TOP

今日焦點係有無得V,連續兩次港股插落去都上演大奇蹟日,今日會唔會呢?

引用:
原帖由 chihoho 於 2019-7-18 12:57 AM 發表

月高29080 (4/7)
月低28052 (15/7)
中間位是28566
保歷加中軸(20天線,28489)近期每日都失而復得

這個七月已過了一半 美股破頂在前 港股牛皮在後 成交萎縮 買賣兩閒
同意樓主所講數據會反映經濟轉差 應伺機造淡

預期恒指本月是悶局 28000-29200不上不落 但近熊太多 難免有殺機

下個月退守26200
九月開始才有可能返身破頂 ...
無所謂既中間位,該買時買,該沽時沽, 不過眼光短淺既人.根本睇唔透,只會見升嗌升,見跌嗌跌, 錯既假設當然得出錯既結論.,所謂牛熊圖真係得啖笑,不過香港七古六水魚多, 睇得明鳩嗡當分析, 睇唔明分析當鳩嗡.  早就講咗升係唔正常,跌先係正常..
升到28500就一大班人跳出黎講3幻,  假設今日跌到28000咁上下既 又有人嗌2萬7, 2萬6, 其實爛賭仔無得救.

一開市即入牛

引用:
原帖由 kumamonboy 於 2019-7-18 09:04 AM 發表

一開市即入牛
勸你唔好,大奇蹟日好難發生,咁短時間發生兩次,真係有第三次?

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-18 09:02 發表

今日焦點係有無得V,連續兩次港股插落去都上演大奇蹟日,今日會唔會呢?
美期今早再跌,應唔會卦,狼來了

引用:
原帖由 C.J. 於 2019-7-18 09:08 AM 發表

美期今早再跌,應唔會卦,狼來了
係睇大陸會唔會冧,如果上証跌三四十點,港股今日玩完。

回覆 引用 TOP

期指開28311,跌三舊,大家諗下點部署

回覆 引用 TOP

2837*沽咗,想跟要衡量風險,V就夾死

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-18 09:06 AM 發表

勸你唔好,大奇蹟日好難發生,咁短時間發生兩次,真係有第三次?
無話勸唔勸, 負和遊戲無人蝕錢邊有賺錢, 賺哂D七古六錢好正常..

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-7-18 09:22 AM 發表

無話勸唔勸, 負和遊戲無人蝕錢邊有賺錢, 賺哂D七古六錢好正常..
你d權肥仔了

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-18 09:19 AM 發表

2837*沽咗,想跟要衡量風險,V就夾死
剛才夾上445

回覆 引用 TOP

期指頂得好行,想開市賣牛仔俾人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]