• 瀏覽: 37,614
  • 回覆: 390
  • 追帖: 19
引用:
原帖由 tourtram 於 2019-7-17 11:50 PM 發表

埋單輸170點今日
今日其實有提過破585第一個高位先值得put

熱賣及精選
引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 11:52 PM 發表

今日其實有提過破585第一個高位先值得put
今日朝早睇睇個市就心急,唉完全係不理性

引用:
原帖由 tourtram 於 2019-7-17 11:54 PM 發表

今日朝早睇睇個市就心急,唉完全係不理性
臨收市個勢係咁上,好易引人落叠,中招都無計,但我預計美期會回,所以put 咗。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-7-17 22:20 發表

唔識睇唔緊要, 其實4-5月係我今年最賺錢既月份, 連環睇淡港交所,QQ.  由390 SHORT CALL  SHORT到370..
後尾2注權金收咗9成5. 12-8權金. 收咗11-7蚊. . 即係100幾十手QQ , 毎手收咗10蚊.. ...
肥仔喎,每月穩穩定定係咁收都不錯,做sc,sp最好走range內,賺晒時間值,等住收錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-7-17 23:11 發表

講真我自己覺得做股票期權買賣好過估點數高低.. 不過七古六鐘意楂住點數黎講, 我睇月結前,大機會去返274XX 就一大班七古六出黎講D似是而非既鳩嗡癈話.. 根本就唔知點分析, 明明好多數據資金流出流入顯示咗跌係正常,升係反常.. 其他七古六淨係識見升嗌升,見跌嗌跌.一日改口幾次... 眼光差都算啦.  把口又唔收,又唔肯面對現實.. 咩假設先升1000,再跌2000 都講得出,真係無野好講. ...
我估個股易玩好多,有d仲有上落pattern,在這pattern外scsp就正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 10:12 PM 發表

聽起上嚟好吸引,本錢幾多?回報幾多?
本錢幾多?心安d就大約5m,空手道就大約0.8m, X通可能少d, 佢做乜咁大反應? 佢話我唔識分析,我都無話我識分析.你識分析咪你賺錢羅,我唔識分析咪由得我亂炒.

引用:
原帖由 勁Rap河童 於 2019-7-17 11:17 PM 發表

我指鹿為馬而己,你又認真左了。

多謝你熱心的回應
唔認真, 你問我答無問題, 另外有條友態度唔好,我費事教精佢.

回覆 引用 TOP

月高29080 (4/7)
月低28052 (15/7)
中間位是28566
保歷加中軸(20天線,28489)近期每日都失而復得

這個七月已過了一半 美股破頂在前 港股牛皮在後 成交萎縮 買賣兩閒
同意樓主所講數據會反映經濟轉差 應伺機造淡

預期恒指本月是悶局 28000-29200不上不落 但近熊太多 難免有殺機

下個月退守26200
九月開始才有可能返身破頂

引用:
原帖由 chihoho 於 2019-7-18 12:57 AM 發表

月高29080 (4/7)
月低28052 (15/7)
中間位是28566
保歷加中軸(20天線,28489)近期每日都失而復得

這個七月已過了一半 美股破頂在前 港股牛皮在後 成交萎縮 買賣兩閒
同意樓主所講數據會反映經濟轉差 應伺機造淡

預期恒指本月是悶局 28000-29200不上不落 但近熊太多 難免有殺機

下個月退守26200
九月開始才有可能返身破頂 ...
多謝師兄詳盡數據,現在正處於中間位,都幾蝦人買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dogmryen 於 2019-7-18 02:49 AM 發表

Bxxxx Sir叫傻仔日日買晒升跌, 中左就放上facebook宣傳講日日賺, 輸左就理得你死! 個個月收班傻仔戰鬥園$600日日賺! 總之大家小心條死監躉叫雞皇輸到周街街數騙子
睇下就明:
http://freetexthost.com/ysemrjee0s
大家小心  ...
囚室戰鬥員老千Bxxxx sir

牛熊街貨突然一齊大減(定資料出錯呢?)睇左咁耐好少一齊減咁多喎,有咩啟示呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 07:43 AM 發表

股市變化莫測,港股連續多日呈現強勢,甚至跌穿281後V上285,昨日收報28619,正向287/288重熊區進發,原本順順利利,但係美國總統突然話同中國嘅談判重有好長嘅路,再加上有議員提出放寬對華為限制嘅法案必須得到國會通過才能實施,阻撓放寬措施,不明朗因素大增。
夜期帶頭跌,曾跌過百點,收報28542,跌80點。ADR同ig都跌過百點,今日低開幾乎係肯定,但跌幅主要視乎大陸走勢,貿易戰對中國影響 ...
香港股市仲有乜嘢前途,轉去炒美國股市吧,香港股市是美國投資銀行的提款機,他們在這裏提完款就拿回美國炒美國股票,所以香港股票只有死路一條,是沒有前途的,只會一路跌下去 ,美國股市,因為沒有蟹貨,只會一路狂升,直至10月股災

引用:
原帖由 taikonaut123 於 2019-7-18 05:18 AM 發表

香港股市仲有乜嘢前途,轉去炒美國股市吧,香港股市是美國投資銀行的提款機,他們在這裏提完款就拿回美國炒美國股票,所以香港股票只有死路一條,是沒有前途的,只會一路跌下去 ,美國股市,因為沒有蟹貨,只會一路狂升,直至10月股災 ...
香港股市同美國比,明顯係弱勢,但美國經濟靠特朗普不斷改條件去支撐,總有爆煲嘅一日。

回覆 引用 TOP

預託證券ADR 跌203@28389  😢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]