形勢有變

形勢有變 E-mail 此主題給朋友

股市變化莫測,港股連續多日呈現強勢,甚至跌穿281後V上285,昨日收報28619,正向287/288重熊區進發,原本順順利利,但係美國總統突然話同中國嘅談判重有好長嘅路,再加上有議員提出放寬對華為限制嘅法案必須得到國會通過才能實施,阻撓放寬措施,不明朗因素大增。
夜期帶頭跌,曾跌過百點,收報28542,跌80點。ADR同ig都跌過百點,今日低開幾乎係肯定,但跌幅主要視乎大陸走勢,貿易戰對中國影響較大,內地股市都好大機會走低,今日再有大奇蹟日的機會好微。部署方面,無倉嘅可以睇下低開幾多,預計一下再下跌空間有幾多,睇形勢做倉。有好倉嘅諗下守定cut,有淡倉嘅諗下即食一百點定睇佢拾級而下。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Mon104 於 2019-7-17 08:05 AM 發表

今日似乎又係牛牛皮皮格局多...
內地股市近來弱勢,應該小彈落小彈落,一級級向下,今日港股應該都係咁嘅走勢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arrow1234 於 2019-7-17 08:50 AM 發表

俗D講,見升叫升,見跌叫跌
如有人昨日或之前285以上做淡的,先至係看透真章的高人。
昨日高位661,285做淡已經夾咗百幾點了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arrow1234 於 2019-7-17 08:50 AM 發表

俗D講,見升叫升,見跌叫跌
如有人昨日或之前285以上做淡的,先至係看透真章的高人。
今次跌完全係消息造成,消息未出之前都估到,可能係特朗普d朋友。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜半鬼哭泣 於 2019-7-17 08:55 AM 發表

每日得嗰幾十點,悶唔悶啲呀?
早兩日個V有幾百點喎

引用:
原帖由 幻海 於 2019-7-17 08:57 AM 發表

算啦,,又唔咪未見過廢人見升講升見跌講跌,,
我都係得咁上下料,歡迎指正

引用:
原帖由 屠牛刀文西 於 2019-7-17 08:58 AM 發表

樓主put左未
put咗

引用:
原帖由 屠牛刀文西 於 2019-7-17 09:01 AM 發表

幾點put 目標幾多
昨晚夜期做,目標未定,要睇大陸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幻海 於 2019-7-17 09:04 AM 發表

你嘅料只係睇,氣氛講出升同跌,,所以錯足7成,,同要極可能自己帖打自己帖,,加句形勢有變,就推得一幹兩靜,,,人家睇你幾日,日日變,就知你冇9過料,, ...
完全不同意,點止錯7成,最少都9成,重話有睇我帖,連我錯幾多輸幾多都唔知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幻海 於 2019-7-17 09:10 AM 發表

我不講你,,,我講跟氣氛睇夜市呢見升講升見跌講跌出帖,錯7成,,如你錯9成,,又做咩出帖害散戶呢
你買賣唔用腦?

引用:
原帖由 幻海 於 2019-7-17 09:12 AM 發表

你出帖仲唔用腦啦
咁都俾你知道

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幻海 於 2019-7-17 09:14 AM 發表

香討散戶好易比廢人所害,,不是唔用腦,,係太易信廢人
呢幾日有跟我做,應該都有兩三百點,贏兩三百定輸兩三百,你自己決定啦

引用:
原帖由 honghey001 於 2019-7-17 09:14 AM 發表

會唔會一陣又V型跌落28100再彈返上28599,係都唔比你上28600
好難了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 honghey001 於 2019-7-17 09:21 AM 發表

大獲,插水表演了!
未知道住,等大陸開市就知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜半鬼哭泣 於 2019-7-17 09:37 AM 發表

暫時跌佰伍點多啲,會唔會再跌呀?
大陸跌得少,未必再插

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。