• 瀏覽: 37,393
  • 回覆: 390
  • 追帖: 19
引用:
原帖由 熊市未完 於 2019-7-18 05:09 PM 發表

話左你屎扮咩高手
記住買對面

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-18 05:07 PM 發表

風險同回報係合理比例。止蝕就係控制風險,你都識講睇跌唔跌睇升唔升,要識轉,至於加多注,睇啱好地地,睇錯呢?
所以話其他人係七古六. 回報係同智慧,心理質素成正比. 唔係同風險成正比,.. 我SHORT CALL 港鐵66. 分析咗佢既垃圾表現唔值得連升幾月,跌市倒升 ,今日收市即時出咗第一次盈警. , 我話自己眼光高幾綫唔係老吹...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-7-18 09:35 AM 發表

真係亂咁估, 0.2M 去到0.3M 賺咗加碼再加碼.. 不過有錢賺先加完再加,平時無咁好機會
亞權神, 知唔知間間行按金都唔同架,才記要3倍聯交按金,致X你有多多錢都係比10張8張你玩,除非另外申請,X通我咪話少d羅.
用二,三十萬去控五佰幾萬ITM貨,尼個世界上邊個夠你神勇. 無你咁好氣,去煲劇先.

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-18 05:07 PM 發表

風險同回報係合理比例。止蝕就係控制風險,你都識講睇跌唔跌睇升唔升,要識轉,至於加多注,睇啱好地地,睇錯呢?
你仲教佢,人地係權神泥wo

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:

又係喎, 做trade一定有機會錯... 記得在2009年, 個朋友經常說的一句話: 我月頭開左short倉, 做埋個xx扣, 聽說會鎖到最高損失云云... 已計到月尾可以袋到幾多, 佢show個a/c出來, 當時已嬴到4百多萬, 真係好令人 ...

引用:
原帖由 kz2016 於 2019-7-18 05:46 PM 發表

又係喎, 做trade一定有機會錯... 記得在2009年, 個朋友經常說的一句話: 我月頭開左short倉, 做埋個xx扣, 聽說會鎖到最高損失云云... 已計到月尾可以袋到幾多, 佢show個a/c出來, 當時已嬴到4百多萬, 真係好令人 ... ...
fbb師兄已經好多日無見我輸,所以心情特別激動。

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-18 05:52 PM 發表

fbb師兄已經好多日無見我輸,所以心情特別激動。
其他人輸錢賺錢,同我無關係..不過我話自己眼光高幾綫,總有人出黎唔知亂講都D咩.. 市場根本無神, 黑暗過黑暗就真. 我仲係度奇怪緊港鐵反常.越沽空多就越升, 原來有人收內幕出盈警..邊炒高邊沽空.  人間險惡. 無腦真係死咗都唔知咩事...  仲有我就算預測跌都唔會直接沽期指, 買期權..  只會SC/SP 減低風險以防一時波動.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 floydrose 於 2019-7-18 05:21 PM 發表

亞權神, 知唔知間間行按金都唔同架,才記要3倍聯交按金,致X你有多多錢都係比10張8張你玩,除非另外申請,X通我咪話少d羅.
用二,三十萬去控五佰幾萬ITM貨,尼個世界上邊個夠你神勇. 無你咁好氣,去煲劇先. ...
賺咗第一注,先會有第二,第三, 第四注, 你所謂500貨風險係計錯數.. 最後越沽越無風險等時間到... 己經賺咗8蚊利潤既時候,要升返12蚊先會真係蝕錢,  唔升唔跌, 最後2星期..  每日基本上..  0.5收入. 根本無你所謂既風險

偶然睇錯邊都會有,能夠做贏到七成已經好勁,十成贏七成係好成功㗎啦

引用:
原帖由 籠中花花妹頭 於 2019-7-18 06:12 PM 發表

偶然睇錯邊都會有,能夠做贏到七成已經好勁,十成贏七成係好成功㗎啦
所以我無特別感覺,一日參與,一日就會面對,只要賺多過蝕就可以了。

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-18 06:21 PM 發表

所以我無特別感覺,一日參與,一日就會面對,只要賺多過蝕就可以了。
認同,這才是王道

回覆 引用 TOP

28494沽

引用:
原帖由 籠中花花妹頭 於 2019-7-18 06:55 PM 發表

28494沽
諗住幾多食?

回覆 引用 TOP

448 平 搵餐飯錢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]