形勢有變

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 01:35 PM 發表

內地跌轉升,今日再跌返落去嘅機會好微,但係可以偷十幾二十點上落,但係如果擺長過夜就唔好了
講真, 跌100幾十點就話轉勢, 彈幾十點又話轉勢, ..  少少波動又話轉勢, ..你所謂既轉勢真係唔值錢 . .. 不過香港市場多七古六水魚, 又多老千股, 又多大戶.. 一時半日既升跌, 真係好難講得定,   只有水退先知邊個裸泳...  你夠膽水未退走去撈魚.  俾你撈到都可以算係你既本事..

熱賣及精選
引用:
原帖由 熊市未完 於 2019-7-17 02:06 PM 發表

你隻屎忽鬼又話破今日高位, 點解落返去???
585高位,頭先57*,破唔到,但回落呢?有無回?現在53*

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-7-17 02:09 PM 發表

講真, 跌100幾十點就話轉勢, 彈幾十點又話轉勢, ..  少少波動又話轉勢, ..你所謂既轉勢真係唔值錢 . .. 不過香港市場多七古六水魚, 又多老千股, 又多大戶.. 一時半日既升跌, 真係好難講得定,   只有水退先知邊個裸泳...  你夠膽水未退走去撈魚.  俾你撈到都可以算係你既本事.. ...
你都識講,一百幾十點呀!輸一百幾十點我會好傷心。
你善於睇長,月尾就知結果,274,睇下點

用新聞睇市,註定失敗

比別人多走一步
你便是贏家
引用:
原帖由 siukensir 於 2019-7-17 02:16 PM 發表

用新聞睇市,註定失敗
樓主係睇新聞傻佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siukensir 於 2019-7-17 02:16 PM 發表

用新聞睇市,註定失敗
唔睇新聞,加息減息唔知,經濟數據唔知,特朗普講乜唔知。咁都炒得掂,你真係神人,得閒上嚟分享,等大家執錢

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 02:20 PM 發表

唔睇新聞,加息減息唔知,經濟數據唔知,特朗普講乜唔知。咁都炒得掂,你真係神人,得閒上嚟分享,等大家執錢
吉你屎忽兩野先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 02:03 PM 發表

個市一日波幅上落幾多次?以我嘅方法就係不斷喺上落嘅空間搵機會,至於唔同時間當然有唔同睇法,至於做咗倉放低,幾百甚至成千點埋單嗰d我唔識。賭大小大約二分一,贏輸應該參半,但我能夠做到七三,咁係唔係好運,你自己決定。 ...
有錢賺就係道理,  你D玩法唔係食人就係俾人食,黑CAT白CAT捉到老鼠就係好CAT. 未到輸錢前都係有道理, 高難度動作真係唔應該叫人學你咁炒.. 稍為貪心D, 自制力少D. 絕對會變成夾完又夾, 左一巴右一巴..

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-7-17 02:24 PM 發表

有錢賺就係道理,  你D玩法唔係食人就係俾人食,黑CAT白CAT捉到老鼠就係好CAT. 未到輸錢前都係有道理, 高難度動作真係唔應該叫人學你咁炒.. 稍為貪心D, 自制力少D. 絕對會變成夾完又夾, 左一巴右一巴.. ...
我無叫人學我,反而好多初學嘅我都教佢哋風險管理,有時見佢哋犯技術錯誤又會提醒,至於我認為有機會嘅位,打埋開口牌,人哋做唔做自己承擔風險,都係交流分享。當然,你講得無錯,市場係食人同俾人食,開自己乜倉乜位一d好處都無,重引哂成班蛇蟲鼠蟻出嚟。

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 02:14 PM 發表

你都識講,一百幾十點呀!輸一百幾十點我會好傷心。
你善於睇長,月尾就知結果,274,睇下點
邊有善唔善於, 個市其實就係加減乘除, 沒有重大突發消息預測本身唔難, 難就難在對未知原因既一時波動即時分析. 根本人性醜惡, 香討真係少理性,識分析既人, 一係就樓主咁淨係識短炒, 唔發達就死人, 一係就淨係識七古六買牛熊, 見升嗌爆升,見跌嗌爆跌..
一係就大戶打手放野狗咁見人就吠 ,  果D千人貼九成九都係鳩嗡, 又或者扑街死人冧樓輸錢貼,  你話我當個個七古六, 其實係我老實見到個個都係七古六 香討D貼其實真係無咩營養價值,.除咗講D似是而非既理論. 真係搵唔到邊個睇得明我講D野..

回覆 引用 TOP

波幅追一步收窄,奇怪係頭先內地插一嘢,港股反應不大。

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 02:34 PM 發表

我無叫人學我,反而好多初學嘅我都教佢哋風險管理,有時見佢哋犯技術錯誤又會提醒,至於我認為有機會嘅位,打埋開口牌,人哋做唔做自己承擔風險,都係交流分享。當然,你講得無錯,市場係食人同俾人食,開自己乜倉乜位一d好處都無,重引哂成班蛇蟲鼠蟻出嚟。 ...
seafoood ghost

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-7-17 02:37 PM 發表

波幅追一步收窄,奇怪係頭先內地插一嘢,港股反應不大。
港股唔係反應唔大, 大戶做野唔須要郁點數... 越沽空可以越升. 越想派貨越會托高點數,  跌係正常.偏偏唔跌仲玩創新高成份股都可以好似A股咁炒,港鐵咁垃圾都可以連升幾個月..越高越有人買..就知道港股有幾老千, 大方向易估, 一日半日升跌反而玩死人,

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-7-17 02:47 PM 發表

港股唔係反應唔大, 大戶做野唔須要郁點數... 越沽空可以越升. 越想派貨越會托高點數,  跌係正常.偏偏唔跌仲玩創新高成份股都可以好似A股咁炒,港鐵咁垃圾都可以連升幾個月..越高越有人買..就知道港股有幾老千, 大方向易估, 一日半日升跌反而玩死人, ...
當你睇跌,個市嗰日先升一百,高位回落兩百,實跌一百。你坐定定,收益係一百。我貪婪,升嗰段想偷佢五十,落嗰段偷佢百五,收益就係二百,至於難度同風險,當然高好多。

回覆 引用 TOP

樓主你係咪未入熊!???點解跌禁小?你叫埋屋企人一齊入!你有信心不能獨食

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。