• 瀏覽: 109,311
  • 回覆: 916
  • 追帖: 90
引用:
原帖由 himboy 於 2019-12-22 08:35 PM 發表

Ching 你介紹那個盤?我近排都有興趣大陸樓,可以pm我嗎?謝謝
可以呀 c兄
Check pm 🤗

引用:
原帖由 獅子撲馬 於 2019-12-22 08:58 PM 發表

中山之前去玩幾日,見到周圍都好多樓盤,但係都係無乜人住
中山囤貨既人仲多過珠海😆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九變態的蛇 於 2019-12-22 09:05 PM 發表

但應該珠海的生活指數應該比中山要高,如果真的退休,應該中山五桂山那裏空氣等更適合居住。當然如果還要經常來回香港,或許珠海更便利。投資是否有升值潛力就真的很難說了。
聽說三鄉幾年前大概4000~5000/平米,現在有些已經要接近14000~15000? ...
15年前系幾千一方已有交易
不過呢家都要去到11500-13500了.

引用:
原帖由 半空中心的天才 於 2020-1-7 04:09 PM 發表

有既 中山其實有個盤
主力打別墅區 入場費都系200-250左右.

環境屬一流.👍
Where? 

樓主,本人想小試投資住宅在這兩區份,不知有何指點,戶型是兩房為佳,謝謝。

引用:
原帖由 youngs 於 2020-1-7 10:51 PM 發表

樓主,本人想小試投資住宅在這兩區份,不知有何指點,戶型是兩房為佳,謝謝。
有足够子弹投资就选横琴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 youngs 於 2020-1-7 10:51 PM 發表

十字門都可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空中心的天才 於 2019-8-4 08:00 PM 發表

3-8-2019

經過一輪暸解
成功幫一位香討網友-和子 在珠海上車
知道網友個想法 同金額

成功用41萬單價購入珠海西區一個34方樓盤
以及用31萬既價錢購入中山一個中心區車位

用能力幫助到大家上車 系細佬我既成功感
用左少少人面既安排
樓盤由43萬單價成功劈價到41萬
車位由33萬單價成功入市31萬

整個行程賺左over6萬👏👏👏👏

滿意既笑容
發自內心既開心😃

再次恭喜香討 ...
邊個盤4l萬?我都想知🙏🙏

引用:
原帖由 半空中心的天才 於 2019-10-31 01:58 PM 發表

好耐無更新了

20/10
又協助一名Discuss購友jay購入 三鄉
深中通道附近既盤😃
中式庭園風格
Jay兄好鐘意呢個風格
一睇岩 即時扑搥
總價114萬 購入99.04方 三房大單位

享用澳門銀行利率3.375%

唔講甘多 去片👍👍👍👍
10447918 ...
呢個係咩盤!pm me please🙏🙏

引用:
原帖由 半空中心的天才 於 2019-11-6 11:05 AM 發表

Hi👋又系我
獨家荀盤🔥🔥🔥

公寓價錢👇👇👇👇
買到「70年產權」純住宅盤
(純住宅)唔會玩食字.

賣點:
小複式42-56方
成熟配套社區
景色望岐江河景

鐘意細價樓 又想望到河既
二個願望同一實現眼前🤘

唔講甘多去片

104 ...
Pm me

回覆 引用 TOP

樓主,你好,想請問現在係中山石歧,東區仲有冇平平地嘅公寓,方便可PM 我,謝謝

引用:
原帖由 半空中心的天才 於 22-10-2019 03:50 PM 發表

Check pm
樓主我對珠海和中山有興趣,烦请pm給我!謝謝.

[quote]原帖由 cupidlau 於 16-10-2019 11:08 AM 發表

[隱藏]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

原帖由 半空中心的天才 於 2019-7-27 03:55 PM 發表

本期推介
一個位於金灣區樓盤
均價12600

帶有39-105方數
岩哂小戶型住客 一家三口都絕無問題
區內鄰近 機場 、城軌旁邊

會在2023年全面開通
相信以12600呢個價位
將會有一個大收獲回報

成本不高
但回報高

鐘意玩4-5年投資期數既你
一定唔可以錯過😊 ...

師兄,煩pm我呢個盤資料添!謝謝.

引用:
原帖由 HKGoer 於 2020-1-11 12:12 AM 發表

[quote]原帖由 cupidlau 於 16-10-2019 11:08 AM 發表https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif
[隱藏]                                                                                                 ...
請PM

引用:
原帖由 半空中心的天才 於 2020-1-7 04:24 PM 發表

15年前系幾千一方已有交易
不過呢家都要去到11500-13500了.
師兄,剛剛從中山睇完西區映月台/火炬遠洋盤,對於兩盤有何意見,煩請指教,謝謝。
如果有180萬以下也可介紹本人參考一下。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]