永旺(AEON)發盈警 香港玩能完

引用:
原帖由 寒冬硬硬的結他 於 2019-7-16 11:19 PM 發表

港英時代已行高地價政府,以維持低稅率和社會福利。
政府內部地產霸權,應該啩。
港英政府年年加薪俸稅的

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 s336990 於 2019-7-17 12:29 AM 發表

我十幾年前買相機分期付款,去吉之島買,被佢說服用佢地提供嘅分期,唔用銀行張卡
結果佢地以aeon財仔嘅身份打去我公司問有無我呢個人
全公司即傳我借財仔
因為新工,未過試用期,連份工都無埋
我自此憎到aeon死
睇到呢單新聞未至心涼,但第一唔係分析零售市道及經濟下行,係諗起十幾年前嗰單 ...
同意!我媽媽當年買電器一樣,嚇到佢立即去cut 咗張咭,一次過比返曬cut 咭唔夠一年要罰$,我從始見呢間野怕怕,成廿多年前了

引用:
原帖由 kathyft 於 2019-7-17 01:13 AM 發表

同意!我媽媽當年買電器一樣,嚇到佢立即去cut 咗張咭,一次過比返曬cut 咭唔夠一年要罰$,我從始見呢間野怕怕,成廿多年前了
以前叫Jusco 咭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s336990 於 2019-7-17 12:29 AM 發表

我十幾年前買相機分期付款,去吉之島買,被佢說服用佢地提供嘅分期,唔用銀行張卡
結果佢地以aeon財仔嘅身份打去我公司問有無我呢個人
全公司即傳我借財仔
因為新工,未過試用期,連份工都無埋
我自此憎到aeon死
睇到呢單新聞未至心涼,但第一唔係分析零售市道及經濟下行,係諗起十幾年前嗰單 ...
咁都得
好慘

回覆 引用 TOP

aeon在走八佰伴後塵,你去看看時裝部就知點解會蝕,果d衫,真係送都唔著

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
靠900

財仔賺錢

引用:
原帖由 Perfect 於 2019-7-17 01:17 AM 發表

aeon在走八佰伴後塵,你去看看時裝部就知點解會蝕,果d衫,真係送都唔著
大部份 分判出去外面老土嘅牌子

本身經濟已經走下坡,同加埋呢班仆街搞搞震!死得仲快啲!

回覆 引用 TOP

個個星期都話游行+暴力衝擊,
香港點會好市,
經濟衰退,炒人、結業,
陸續有嚟!
多謝犯民啦!
有犯民,無香港!

你用邪惡嘅手法去毀謗正義
你用霸道嘅批鬥來誣蔑民主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-7-16 09:56 PM 發表

永旺(00984)發盈警,預期截至6月30日止6個月虧損按年顯著上升,主因是會計準則有變,以及香港和中國內地較疲弱的經濟,影響這些地區的消費及零售情緒。

http://money18.on.cc/finnews/new ... 0167-0716_00842_001

次 ...
冇啦冇啦!搬家返大陸吧!😂

凡人聚與散 於紛擾的世間 何妨聚與散 一切有著時限

回覆 引用 TOP

正丫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-7-16 09:56 PM 發表

永旺(00984)發盈警,預期截至6月30日止6個月虧損按年顯著上升,主因是會計準則有變,以及香港和中國內地較疲弱的經濟,影響這些地區的消費及零售情緒。

http://money18.on.cc/finnews/news_breaking_content.html?section=exp&article_id=bkn-20190716210350167-0716_00842_001

次 ...
support AEON forever!!!
evil government pk la!!!

回覆 引用 TOP

買淘寶嘅人多左啫

引用:
原帖由 虎影俠 於 2019-7-16 10:13 PM 發表

我已經係佢張信用卡fans 次次食飯都係用佢
不過佢下下幾層做埋做埋都唔夠交租
仲有佢d時裝野個款好唔店,我咁cheap都買唔落手
張卡係佢阿媽900唔係984。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。