[樓市分析及CCL] 西張東望玩到甘大呀!荃西樓多得你唔少呀

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-7-18 09:48 PM 發表

重點區域?你指發展公屋?

CBD二丶體育園丶稅務大樓丶都會公園丶郵碼丶祟光丶豪宅

熱賣及精選
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-7-18 21:50 發表

CBD二丶體育園丶稅務大樓丶都會公園丶郵碼丶祟光丶豪宅
講漏左公屋群
重點係

回覆 引用 TOP

熟荃灣地方既人都知海旁不嬲臭

引用:
原帖由 you79hk 於 2019-7-18 11:16 PM 發表

熟荃灣地方既人都知海旁不嬲臭
好多外區人唔知, 不過今次通曬天.....仲要原來係屎味...

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-7-19 12:04 AM 發表

好多外區人唔知, 不過今次通曬天.....仲要原來係屎味...

啲屎味仲要十幾廿年解決唔到既問題

學啲阿叔齋
聞聞下就慣

引用:
原帖由 you79hk 於 2019-7-19 12:09 AM 發表

啲屎味仲要十幾廿年解決唔到既問題

學啲阿叔齋
聞聞下就慣
東張西望訪問個間高層, 仲要係背海都有味.....你話死唔死...

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-7-19 12:13 AM 發表

東張西望訪問個間高層, 仲要係背海都有味.....你話死唔死...
硬食囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 微產 於 2019-7-18 04:40 PM 發表

的確係, 以前我住大西北, 亦知道荃灣海旁D渠口有臭味, 因為荃灣交通方便又多野食, 都照買荃灣轉過來
點解唔買油尖旺?咪仲方便仲多選擇

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-7-18 07:29 PM 發表

睇完。個妹妹仔以為佢住向海,原來是向街一二房,應該阿媽買,笑左,
以為買咁"貴"嘅樓就,有幾貴?
妹妹仔人生經驗太淺,好似十年前的米米,根本現實往往如此,貴也不代表好,何況根本不是貴,仲要系一二房。
話D衫都怕臭埋,咁妺妺仔又誇左D
同埋應該吾會臭到后排都有味,是否妹妹仔心理形住?
妺妹仔吾覺以上左鏡

靚仔男議話浴缸渠都有臭,咁可能根本未必關個海事喇,好心斑友清醒D

上次個R ...
真 佢應該冇落紅磡見識過海名軒維港星岸 天鑄或啟德樓 見識完佢唔會講個貴字

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅磡代言人 於 2019-7-19 12:58 AM 發表

點解唔買油尖旺?咪仲方便仲多選擇
生活圈反而在荃葵青,旺角唔考慮了勁多人,尖沙咀又咁貴,其實我鍾意太子嘅新樓,旺中帶靜,但out budget

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-7-18 09:27 PM 發表

當年城門河咁臭都搞得掂
荃西d 臭冇理由搞唔掂啫
當年城門河咁臭主因係該區有不少雞埸和豬場,其後由於養畜業相繼結束,再經過兩次大型清淤泥和除臭工程,城門河才達致如今日勉強潔浄情度!

荃西如果唔解決屎水繼續流出海濱問題,跟住做乜相信成效都不大!

引用:
原帖由 qgal 於 2019-7-19 01:33 AM 發表

當年城門河咁臭主因係該區有不少雞埸和豬場,其後由於養畜業相繼結束,再經過兩次大型清淤泥和除臭工程,城門河才達致如今日勉強潔浄情度!

荃西如果唔解決屎水繼續流出海濱問題,跟住做乜相信成效都不大! ...
先唔講解唔解決到屎水直出呢個問題....可能仲要面對清走千年渠口既"屎淤泥"先有用...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-7-18 07:50 PM 發表

唱極都有人買,但可能-5%(向海)
除非真的信政府可以處理
咁都好過油塘水泥封天,政府費鳩時理

三大不能買的盤:屯門樓 四小龍 美孚
1.美孚太舊,等於一個垂垂老人
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠
引用:
原帖由 qgal 於 2019-7-19 01:33 AM 發表

荃西如果唔解決屎水繼續流出海濱問題,跟住做乜相信成效都不大! ...
依家就是截流,永遠解決

三大不能買的盤:屯門樓 四小龍 美孚
1.美孚太舊,等於一個垂垂老人
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。