[樓市分析及CCL] 西張東望玩到甘大呀!荃西樓多得你唔少呀

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-7-18 01:42 PM 發表

截流已經搞掂啦
唉, 明白你既感受......我都有睇條片, 應該係會好少少, 不過味就點都會有, 亦唔可以解決到個問題.....

熱賣及精選
引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-7-18 02:01 PM 發表

唉, 明白你既感受......我都有睇條片, 應該係會好少少, 不過味就點都會有, 亦唔可以解決到個問題.....
明明官方話截得7成
都比佢吹到話"搞掂"

引用:
原帖由 41107 於 2019-7-18 02:49 PM 發表

明明官方話截得7成
都比佢吹到話"搞掂"
官方話7成⋯實際係⋯⋯⋯No eye see...

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-7-18 02:01 PM 發表

截了流就解決所有問題,等於你手指凍傷截肢,就不會有細菌問題蔓延過來

三大不能買的盤:屯門樓 四小龍 美孚
1.美孚太舊,等於一個垂垂老人
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-7-18 02:54 PM 發表

官方話7成⋯實際係⋯⋯⋯No eye see...
可能九成

三大不能買的盤:屯門樓 四小龍 美孚
1.美孚太舊,等於一個垂垂老人
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠

回覆 引用 TOP

事實

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-7-18 02:00 PM 發表

日出點會有呢D問題丫, 成個TKO都應該唔會出現, 真係市區舊區先會有

日出都無左味幾年, 都仲成日俾人提......

東張西望今次玩到咁大, 睇黎荃灣西變左荃灣"臭"西呢個印象, 真係仲有排俾人講.....慘慘 ...
日出堆田區個名先真係永世難忘

有咩大不了先

https://www.youtube.com/watch?v=tqB3K1JMCAo

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋泛黃的樹根 於 2019-7-18 09:55 AM 發表

一早知架啦但交方便多野食買得到都買
的確係, 以前我住大西北, 亦知道荃灣海旁D渠口有臭味, 因為荃灣交通方便又多野食, 都照買荃灣轉過來

引用:
原帖由 wuusolo 於 2019-7-18 10:49 發表

江湖虫子都話唔臭, 証明佢食屎大!!
江湖犬
臭西獨有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyman98 於 2019-7-18 13:52 發表

早排這裡好多人不停唱好荃灣西,現在真係要多謝晒東張西望了,因為個班人即刻收檔。
講事實啫

引用:
原帖由 ewwh0514 於 2019-7-18 04:17 PM 發表

日出堆田區個名先真係永世難忘
咁荃灣可能係海上堆田區
仲要在正居民附近果種

樓價全球最貴
發展商/炒家就賺到盡
打工仔死慳死抵
上到樓又係一鑊粥
呢個政府究竟做乜
老百姓福祉響邊

I am too attached to Chelsea. My blood is blue and it won't change....."
引用:
原帖由 方癸燊 於 2019-7-17 09:57 AM 發表

九運(2024開始)係荃灣世界,2020開始九運影響漸現,要買一定係買荃灣樓,唔買荃西都大把選擇(瑜景新城除外),唔怕舊揀綠楊新邨,病痛都少D,另外好風水係樂悠居,至於灣景花園都好難搵到放盤。

唔信荃灣好景,試下夜晚入去搵飯食,又或者入去問下舖租,而家貴過旺角,吉舖又少。 ...
你嘅口吻,人哋以為你係荃灣A A添

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。