2018年建倉3, 12(19年主力12號月供, 減持部份3換入5)的快樂時代主攻收息股進入第二個年頭(十年大藍圖)(帖五)

引用:
原帖由 234282 於 2019-7-15 10:38 PM 發表

如果你個三口肉全復so, 咁仲得了嘅

熱賣及精選
引用:
原帖由 234282 於 2019-7-15 10:29 PM 發表

凸發:

第三口:阿公的覺悟,漂已收,二日入素,柒首已敲定了。

立即更新人士:

3幻7又加7首 = 4幻4股(7月)

4幻4加多3首 = 4幻7股左右(9月)

待入素後再放閃!

。 ...
真羡慕師兄,可以開turbo追……😉😉😉

引用:
原帖由 K歌之王 於 2019-7-15 10:39 PM 發表

如果你個三口肉全復so, 咁仲得了嘅
起了二非,仍欠一非,坐監比基佬攪,巧慘慘豬。

其實呢,我仲有第四口,年期較長,雖已説好,但長老的事,暫不方便提及住。

引用:
原帖由 SquaresBMW 於 2019-7-15 07:58 AM 發表

新城市係咪辛紅雞?睇下今日佢會唔會跌先。🚶🐓要跌啦。
你諗多咗

回覆 引用 TOP

DK兄又新屋入伙
恭喜恭喜🎉🍾️

引用:
原帖由 我不要兩袖清風 於 2019-7-15 10:43 PM 發表

真羡慕師兄,可以開turbo追……😉😉😉
成讓,成讓,客氣,客氣,只是仍追查大C者車痕去向,未見車影。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 234282 於 2019-7-15 10:52 PM 發表

起了二非,仍欠一非,坐監比基佬攪,巧慘慘豬。

其實呢,我仲有第四口,年期較長,雖已説好,但長老的事,暫不方便提及住。
百足咁多爪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mrpossible 於 2019-7-15 10:57 PM 發表

DK兄又新屋入伙
恭喜恭喜🎉🍾️
good night!

引用:
原帖由 ricky168b 於 2019-7-15 18:19 發表

馬照跑,雞照叫,今日去了沙田新城市廣場行了一圈,不留任何痕跡,仲乾淨過以前
Report report 

黑警死全家

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

知唔知邊度可買新加坡REITs? 香港暫時唔睇好,資金要向外發展

引用:
原帖由 rayrayccw2 於 2019-7-16 12:14 AM 發表

知唔知邊度可買新加坡REITs? 香港暫時唔睇好,資金要向外發展
dB's bank 應該可以,
IB

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-7-15 02:51 PM 發表

所以我都好少玩短炒, 如果無息收只搏向上向下, 不如去澳門買大小, 50%赢
都係乖乖地儲好股就夠, 升跌都相對溫和, 又有息...又可以唔駛睇...

短炒都係買進取股, 最後都係未夠班玩...

12, 21,535股(月供) `5, 4,800股` 3383, 10,000股`  709 10,000股` ~.~
只要避免犯大錯, 投資人並不需要做什麼事.
投資是指找到少數一些優秀的公司, 然後緊抱著坐下來不動.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 脫褲濟貧' 於 2019-7-15 07:20 PM 發表

樓主係個穩中求進既人
值得學習
樓主一個月能儲蓄多小?
一進取就死....
自己要心思下先好...
我可以儲人工50%或以上...
可以慳既會慳到盡,
放假時先會食好小小...媒樂消費都不多, 有好戲睇, 先會睇, 上次睇咩呢, 睇左哥C拉, 都幾好睇...

12, 21,535股(月供) `5, 4,800股` 3383, 10,000股`  709 10,000股` ~.~
只要避免犯大錯, 投資人並不需要做什麼事.
投資是指找到少數一些優秀的公司, 然後緊抱著坐下來不動.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。