• 瀏覽: 10,925
  • 回覆: 96
引用:
原帖由 GOLDENROAD 於 2019-7-15 11:13 PM 發表

師兄,你淨系講樓市咁少,邊到有咁簡單呀!

成個香港經濟會倒退20年,而要10年至可以回復,好多公司會裁員,好多人無工做,大把銀主盤,股票有好多變做仙股,跳樓燒炭月月都有。

而家做學生果班無公司敢請,大失業潮加上,樓市跌五成,股市跌到PK,外國公司唔黎香港投資,中國已經取代香港市場。

20年後做回顧,就會講返香港有今日咁卜街,就系20年前嘅暴力示威開始。 ...
咁其實呢條數又好難計,我絕對相信年輕人會首先餓死,都未輪到中產階級捱唔住。
嗰啲外國機構喺香港經營左幾十年嘅資本,點會捨得一夜之間全部放棄?
如果我係果一啲外資公司,我會放棄本地嗰班大學生,都唔會放棄喺公司工作左10年八年嘅老屎忽👽

熱賣及精選
天真無邪

回覆 引用 TOP

多謝少年同2百萬港人推高樓價🙏tks

回覆 引用 TOP

咁要多得林奠喇!
衰過老董

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前晚宇宙的香腸 於 2019-7-15 12:53 AM 發表

應該更少外國人 投資樓市

跌返50%先叫正常
你不要告诉我知,你是因为要楼市跌而日日遊行沖击警察啊!你到时搞到香港经济下滑,你的人工減半,楼市跌返50%,你也是买不到楼的。你别误信暴徒言论。我告诉你,只有令香港经济不断发展,一代一代的牛上去,水涨船高,这才是正道。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前晚宇宙的香腸 於 2019-7-15 12:53 AM 發表

應該更少外國人 投資樓市

跌返50%先叫正常
外國人冇本事弄跌樓市的,只有大陸人才有這個能量

回覆 引用 TOP

年初有地產朋友同我講d教師抄樓好狠好準,跟佢地買賣可以赚到盤滿砵滿
我今日終於明白哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2019-7-15 11:40 PM 發表

喪屍之城.....又咬斷手指又盛....至少回3成啦~
指出重點

回覆 引用 TOP

香港樓升,係地少人多又有錢

再加貨幣扁值

回覆 引用 TOP

唔會日日示威,只是週日先示威,大家大可留在屋企打邊爐,唔出街,記得開大冷氣為暴徒打氣

回覆 引用 TOP

幾時去深水埗?一改搗亂眾生形象。

回覆 引用 TOP

一間自住就ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siuwenzi 於 2019-7-15 12:57 PM 發表

事實係相反,d黃絲廢青癱瘓政府,所有增加土地供應既方案全被推翻,樓價注定升上神臺,黃絲廢青注定訓街,自作孽不可活也。
Ching 👍👍說出重點來🤭🤭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前晚豐滿的烈女 於 2019-7-15 03:29 PM 發表

慘,無得修例,又無明日大魚,真係升少3成當你贏
Loser 望洗牌😩😩

点知自己又7多次,
Ching 你一野篤爆哂,典算呀?🤭🤭🤭

回覆 引用 TOP

新紅雞已被黃絲點名 各位把握機會入市

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]