[地產新聞轉載] 【連掃3伙「龍床盤」】麥明詩升呢做業主:銀碼細都係上車嘅第一步

【連掃3伙「龍床盤」】麥明詩升呢做業主:銀碼細都係上車嘅第一步 E-mail 此主題給朋友

10A都入市。樓市go go go !

「十優港姐」麥明詩(Louisa)今日被發現同父母和哥哥現身細絕全港新盤的屯門菁雋售樓處,消息指麥明詩大手購入3個菁雋128呎「龍床戶」,折實入場費僅約173.8萬港元起,購入3伙約斥資600餘萬港元,她在現場被傳媒追訪時亦笑着輕嘆:「上車好辛苦!」

相關新聞:【龍床盤開賣】截至8時暫沽320伙 佔今日可售93%

麥明詩今日回覆傳媒,未有否認傳聞指她已購入3伙「龍床盤」,她說:「唔透露太多喇,主要係哥哥想買嚟自用,因為佢喺屯門醫院返工,對面就係(菁雋),行路幾分鐘就到,咁我哋全家去幫手。」反而她在將軍澳電視城返工,所以不會考慮入住。

廣告

麥明詩亦慨嘆上車好難,她說:「雖然以我同哥哥嘅年紀搵錢唔算少,同好多年輕人一樣供得起,但畀唔到咁多首期,惟有睇啲平價樓,或可以做到九成按揭嘅,銀碼細都係上車嘅第一步。」是否第一次做業主?她說:「一家人嘅事,冇分邊個啦,主要幫哥哥上車。」https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190714/59822350?itm_campaign=hkad_internal_link&itm_medium=internal&itm_source=hkad_mweb&itm_content=internal_link_1

@33illumunati @EdwardEd @何足道哉

熱賣及精選
引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-7-14 09:18 PM 發表

10A都入市。樓市go go go !

「十優港姐」麥明詩(Louisa)今日被發現同父母和哥哥現身細絕全港新盤的屯門菁雋售樓處,消息指麥明詩大手購入3個菁雋128呎「龍床戶」,折實入場費僅約173.8萬港元起,購入3伙約斥資600餘萬港元,她在現場被傳媒追訪時亦笑着輕嘆:「上車好辛苦!」

相關新聞:【龍床盤開賣】截至8時暫沽320伙 佔今日可售93%

麥明詩今日回覆傳媒 ...
@EdwardEd 10A都入市。樓市go go go

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-7-14 09:19 PM 發表

@EdwardEd 10A都入市。樓市go go go
10A 買了什麼單位?

3伙600 萬禁平?

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-7-14 09:20 PM 發表

10A 買了什麼單位?

3伙600 萬禁平?
消息指麥明詩大手購入3個菁雋128呎「龍床戶」,折實入場費僅約173.8萬港元起,購入3伙約斥資600餘萬港元,

回覆 引用 TOP

唔駛抽咩?
可以就咁買3個細野?

引用:
原帖由 reversi_tiger 於 2019-7-14 09:31 PM 發表

唔駛抽咩?
可以就咁買3個細野?
B1 號籌喎 你信唔信呀?

引用:
原帖由 reversi_tiger 於 2019-7-14 09:31 PM 發表

唔駛抽咩?
可以就咁買3個細野?
中資特權
員工員工朋友優先

搶樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 燈神中仁 於 2019-7-14 09:34 PM 發表

中資特權
員工員工朋友優先
買樓好時機

回覆 引用 TOP

港姐都炒樓.....

回覆 引用 TOP

10A阿哥做左醫生幾年,人工連津貼都有8-10萬,居然會住龍床盤咁細

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
10A港姐個樣加身材, 必須要靠自己辛苦啲, 但起碼勵志
好過我恭喜你呀!碎碎嗰庭...

回覆 引用 TOP

10A唔係黃狗咩?點解又同中資熟既? 真係身體最誠實

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-7-14 09:47 PM 發表

10A唔係黃狗咩?點解又同中資熟既? 真係身體最誠實
洗唔洗咁話10A 呀?
買樓唔分黃藍啦

早知我都去抽,同麥明詩做鄰居

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。