[地產新聞轉載] 【龍床盤開賣】菁雋單日沽339伙 套現逾10億

咁好彩抽咁前!定係佢係S組

熱賣及精選
引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-7-14 11:55 AM 發表

尋日抽籤咋嘛
很複雜,搞亂了

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-7-14 11:58 AM 發表

很複雜,搞亂了
總之今日有10A

回覆 引用 TOP

十優都祇能買垃圾樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littlegrassfd 於 2019-7-14 11:54 AM 發表

做個actress 仔有得幾多錢. 呢條女都冇腦
我以前都係考狀元. 做咗2年ibanker 已經買第一層樓,隨後唔洗6-7年買多5-6層. 今日搞自己既對衝基金同地產基金專門攻未開發既地被.... 如果我學佢去做演員就慘喇 ...
你真係搞笑,人地考完10A就飛左去外國讀書,果D生活費學費都夠買層樓啦!

人地有家底做乜都得啦!

成個大媽咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bhotspur 於 2019-7-14 11:57 AM 發表

咁好彩抽咁前!定係佢係S組
明顯係S組

回覆 引用 TOP

點解呢啲樓都有市....係連床都放唔到....係國際醜聞...

回覆 引用 TOP

10A呢排冇job接咩?
靠咁既盤黎收地產佬錢,如果身為港姐買個咁既cheap盤真係整臭自己個名。。。

收左錢出黎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-7-14 12:01 PM 發表

你真係搞笑,人地考完10A就飛左去外國讀書,果D生活費學費都夠買層樓啦!

人地有家底做乜都得啦!
根本佢都唔憂米。

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-7-14 12:21 PM 發表

10A呢排冇job接咩?
靠咁既盤黎收地產佬錢,如果身為港姐買個咁既cheap盤真係整臭自己個名。。。
Cheap 得過無樓?

连10优生,剑桥海归,港姐,甘多年都要买大西北龙床盘,我都有冲动要去游行发泄不满了

回覆 引用 TOP

早前要帶口罩閃閃缩缩去買,今天平少门明星藝員都趁熱鬧。香港人,唉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-7-14 11:58 AM 發表

很複雜,搞亂了
【#皇帝賣樓】 年輕人點睇龍床盤? 90後:「自己住都無辦法啦,最緊要買到。」

屯門菁雋今日開售,早上樓盤外出現賣樓人龍。市傳截至12點半售出近95伙,藝人麥明詩亦為該盤買家之一。90後青年劉先生於早上經內部認購,以360多萬元買入一個200多方呎一房單位,打算自住。

🔶 #市傳藝人麥明詩買緊菁雋
對於單位面積過細,他表示現時市場上同類銀碼選擇少。坊間對樓盤形容為龍床盤,劉先生說:「自己住都無辦法啦,哈哈哈,最緊要買到啦。」問到單位放入床後,已沒有地方走動,他說:「都唔怕嘅,一房其實ok。」

至於是否透過九成按揭入市,他表示並非以高成數按揭入市,主要看銀行批核按揭貸款而定。

🔶 #代理料投資者佔該盤準買家一半
中原地產及美聯物業都估計,項目今日可以一Q清袋。美聯指今日該行出席的準買家,投資及自住各一半,當中年輕人佔七成。中原指,該行出席的登記準買家中,八成屬80後至90後年輕人,有部份需要「父母幹」。

#屯門 #菁雋 #90後 #皇帝 #龍床盤 #麥明詩 #用家 #投資者

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。