• 瀏覽: 24,594
  • 回覆: 250
  • 追帖: 3
新加坡無言論自由喎

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
好多人係到睇戲,有D人就想去殺人咁,再有暴徒出現很易就有人命傷亡,攪亂香港好咩?暴徒就係想香港亂,佢地以為咁樣樓價可以下跌?可以上車?沙士期間够平啦,點解没人買?

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-7-13 09:59 PM 發表

呢啲報紙簡直哇眾取寵 ,只要將啲港幣轉做美金 , 係一間國際性銀行開個戶口 ,就隨時可以轉去任何一個國家都得啦, 如如果依家搬遷走嗰啲富豪, 有錢擊有錢極都有個限度。

搬錢去無自由限制重多過香港的地方,真係幾諷刺

深圳東部華僑城機動遊戲最少意外六死十傷

悠悠長長繼續前航不懂去驚怕 荊荊棘棘通通斬去不必多看它
利益集團主導下,中國已經沒有希望

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clronny 於 2019-7-14 12:05 PM 發表

呢啲報紙簡直哇眾取寵 ,只要將啲港幣轉做美金 , 係一間國際性銀行開個戶口 ,就隨時可以轉去任何一個國家都得啦, 如如果依家搬遷走嗰啲富豪, 有錢擊有錢極都有個限度。 ...
有無搬錢睇港匯啦。

港元同美金掛勾,渣港紙即係渣美金,走極都大把人擺錢係香港

深圳東部華僑城機動遊戲最少意外六死十傷

悠悠長長繼續前航不懂去驚怕 荊荊棘棘通通斬去不必多看它
利益集團主導下,中國已經沒有希望

回覆 引用 TOP

On9 新加坡一言堂仲廢過香港"
一言堂有什麼不好? 一錘定音,無咁多雜聲,人哋政府係一心為市民服務,星加坡的年青人結婚,很快政府就會配到一間佢哋可以自已供得起1千呎嘅樓。
香港就係有啲不務實嘅人,搞所謂嘅民主自由,樣樣都反政府,加上很多高官又是廢官,搞到香港樣樣都做不到

回覆 引用 TOP

犯民目的,整死香港跟住自己一走了之,攞埋美國狗護照收埋黑金跟住去歎世界,呢班犯民漢奸人人得而誅之,你班傻仔仲信佢哋呀🤣

引用:
原帖由 方茂 於 2019-7-13 10:14 PM 發表

香港人玩死香港
肥佬泥收鹵味黑金收買香港雇傭黑衣兵搞亂香港

全城戴CU口罩支持香港政府

回覆 引用 TOP

玩謝香港

回覆 引用 TOP

老實講,我有錢都走啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 零死04 於 2019-7-13 11:25 PM 發表

正明獨裁都有安定繁榮﹐正明錢是去安定地方不是民主的地方。
Bingo!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2019-7-13 10:07 PM 發表

On9 新加坡一言堂仲廢過香港
點都好過香港動亂!依家香港比泛民及黃衛兵玩死。呢個亂局會一直到出年立法會選舉,即係仲有一年多亂;除非今年區議會泛民大敗,否則呢類玩死香港,泛民政棍得益嘅造勢遊行示威,會不斷落去。

回覆 引用 TOP

經過幾年鬥爭,江澤民一派漸漸處於下風,曾經試過幾次想發動政變但都唔成功。最後曾慶紅將鬥爭戰場移去香港,因為香港權貴和他們有千絲萬縷的關係,希望係香港引發動亂,再打擊習近平的管治威信,甚至乎將動亂引向中國大陸。

引用:
原帖由 前後抽插 於 2019-7-13 10:07 PM 發表

On9 新加坡一言堂仲廢過香港
所以富豪係驚黃人多過獨裁政府

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?

回覆 引用 TOP

新加坡好有自由呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]