彭博頭條....香港局面動亂,驚慌的富豪搬錢去新加坡

林奠搞出泥自己搞番掂佢.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 煙hai 於 2019-7-13 09:59 PM 發表

對搞事學生沒影嚮的,他們仍舊是問父母攞錢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2019-7-13 10:07 PM 發表

On9 新加坡一言堂仲廢過香港
有錢人驚班暴徒多過政府。

回覆 引用 TOP

證明咗如果有能力選擇, 什麼人權, 言論自由, 集會遊行權利.....通通都唔重要, 
畀政府世襲話晒事都得, 最緊要就係生活安定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hohoyeah888 於 2019-7-14 12:41 AM 發表

咁你話彭博錯.
彭博唔錯得?
如果要強行講,想煽動支持政府、想安居樂業嗰班,因為將來經濟下行風險可能增加,而伙同反中友反政府?
咁做又太天真
局面動亂係反中友搞出嚟,仇恨情緒一定係指向呢班人
最近連膿牆頻頻被路人鬧及撕就知對班反中友嘅民怨已到一定程度

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

預約開dbs戶口要等!唉!

早就搬左去大灣區啦

回覆 引用 TOP

其實香港真係好和平,香港人真係好理志好可愛。
玩左咁耐,如果在電影或漫畫世界,一早出左個精神失常的冷血狂徒,係馬路中心放個菠蘿。之後bomb~! 之後說: (除左爆炸聲,終於所有聲都消失哂啦!)

跟住輕鬆自在的啍著歌,慢慢消失於街角中: 全世界也安靜~靜聽我宣布~從前我~……

# 跟本現實唔會有可能
#可能外國有,但香港冇。
#香港人很理志
#最和平的城市
#香港小丑

回覆 引用 TOP

新加坡好住好多
又有得搞坡妹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我是大家食 於 2019-7-13 10:34 PM 發表

支持佢地嘅人話有甘樣嘅年輕人先救到香港。
唔係智力或人格有問題既人,會支持暴亂嗎?

回覆 引用 TOP

係cash為

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 萬家花色弟弟 於 2019-7-13 11:51 PM 發表

講到底都係怕買唔超樓姐。
Bloomberg 篇野講既係有錢人走去新加坡。
而好多去到新加坡做野既香港人都係專才搵到錢,好多係香港亦有樓,根本唔關係香港買唔到樓事。好多人去新加坡係貪新加坡安全、行業多元、國際化、低稅、先進...
買唔買到樓唔會係搬去新加坡既人既concern,但「買唔買到樓」並非新加坡社會問題,所以社會相對香港安定好多

我講既係,無錯係一言堂,但有錢人最終將社會安定同埋「政府能力」放係「言論自由」之前

當兩百萬人和平示威,我係同事面前好L自豪自己來自香港,但當見到破壞立法會同今晚拆上水藥房招牌,我代入自己係外國人、有錢人都覺得香港風險高左想撤啦

引用:
原帖由 hohoyeah888 於 2019-7-13 10:42 PM 發表

冇暴動同黑警
打返兩藤先講啦

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-7-13 10:52 PM 發表

除左身有屎嘅大劉,有邊個有錢佬出嚟反送中先?出嚟嘅暴民都係窮撚,
你on9就認咗佢喇
完全認同👍👍根本就係大劉夾埋美國佬玩緊中國👎👎👎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 led_dada 於 2019-7-13 10:18 PM 發表

留係香港等死 有咁既年輕人 你都咪話唔怕
决定搬去沙頭角住

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。