彭博頭條....香港局面動亂,驚慌的富豪搬錢去新加坡

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
有钱的都走了

回覆 引用 TOP

原本香港人同中國人可以一齊贏美國佬,
可惜天意弄人,成日都咁岩出現d咁柒問題,
後生果班仲柒,破壞自己香港,
歷史真係講得無錯,次次就黎贏都要變輸,
多得呢班年輕人咁易信班傻既泛民,
比美國佬乘機囉哂采,
成為佐國際笑話,比哂其他國家笑我地香港柒

我愛挑戰,熱愛長跑游水!

長跑最佳個人時間:
Asics Hong Kong 10k 2016年 35:17秒
渣打半馬2017年挑戰組 1小時17分25秒
渣打全馬2015年挑戰組 2小時52分44秒

回覆 引用 TOP

新加坡當然好, 上下都萬眾一心去建設社會, 背後係美國勢力, 確保不會搞社會分化, 所以先會係一言堂, 就係佢地夠獨裁, 先可以令社會享受佢地經濟建設既成果, 而香港只會慢慢飽嘗苦果

回覆 引用 TOP

又老作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hohoyeah888 於 2019-7-13 10:51 PM 發表

拋林病
撤資
如果係撤,政府應一早知,唔洗靠報紙
所以唔係抛林鄭

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
引用:
原帖由 動物投資者 於 2019-7-13 11:08 PM 發表

其實一招已經可以ko你, 咁搬錢嗰啲人係乜嘢人呢係咪窮人呢
而家e個世代。「Millionaires」係買唔起樓果批。唔係窮L係咩野? 而家英文形容有錢人係只會用「Billionaires」 。如果你覺得 「Millionaires」係有錢人,響你一句KO人地之前己經證明左你都係窮L

回覆 引用 TOP

仲玩港股都on9
班暴徒日日喺度搞搞震,港股仲邊度有運行。

香港好快變返漁港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-7-13 09:59 PM 發表

初時以為暴民是烏合之眾,慢慢發現越演越烈。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自由國都 於 2019-7-13 10:49 PM 發表

有咁既年輕人,香港前途渺茫
買菁雋,然後失業劈價

回覆 引用 TOP

新加坡政局穩定和氣。 和氣生財。

回覆 引用 TOP

錢對香港人唔重要,香港人要咩都投訴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 prelude_hk 於 2019-7-14 12:05 AM 發表

仲玩港股都on9
班暴徒日日喺度搞搞震,港股仲邊度有運行。
咁奶哋就快d沽期,禾入咗好多球牛😎😎😎

引用:
原帖由 買大陸股等發達 於 2019-7-14 12:14 AM 發表

咁奶哋就快d沽期,禾入咗好多球牛😎😎😎
我買哂美股
道指升到打哂飛機。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。