彭博頭條....香港局面動亂,驚慌的富豪搬錢去新加坡

引用:
原帖由 零死04 於 2019-7-13 11:25 PM 發表

正明獨裁都有安定繁榮﹐正明錢是去安定地方不是民主的地方。
獨裁政府會有分好與壞

皇國興廢在此一戰
各員一層奮勵努力

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-7-13 11:37 PM 發表

有無留意暴徒里面上左年紀既人都有
當然有留意,但相對後生黎講
暴徙,基本上都係後生既居多
講真,好人好姐,特別係個個咩死人長個班友,你都見到一日攪到黑
正常人都返哂工邊有時間做D咁無謂既野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bwah 於 2019-7-13 10:18 PM 發表

香港係太自由,所以一亂就無人能阻止,郁D就話人權!! 有錢佬梗係驚啦
資本主義社會,
年輕人出來工作,人生已沒有正常的希望,
政府又唔肯出手向有權勢人下戰書,
年輕人為勢所逼,一代一代 被「煽動」走上社會「暴力」抗爭最前線,
與有權勢香港人 拼到底

回覆 引用 TOP

香港已死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2019-7-13 22:07 發表

On9 新加坡一言堂仲廢過香港
就係一言堂先穩定,等你香港亂完跌到pk返來掃貨

939@4.6-18000 3968@14.58-5000
2628@18.94-4000 2318@34.4-2000
3147@9.4-20000

別人恐慌時,你就要貪婪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-7-13 11:33 PM 發表

呢劑野似乎醞釀左一段時日,搞到班人發窮惡
雖然我都係窮人,但我唔鼓勵咁樣去爭取訴求
真係需要遊行既只有醫生,上水,屯門班人
個d話冇樓交貴租既,我就唔信個個都冇屋企既,冇錢咪搬返去同老豆老母住,點解係要死出去幫人交租

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 川普愛金正恩 於 2019-7-13 10:38 PM 發表

係林鄭玩死香港,阿茂整餅
林鄭一定係英國佬有心留低搞亂香港既臥底

回覆 引用 TOP

On99新加坡仲加獨栽啦!

回覆 引用 TOP

最好糸咁,香港現時物价咁高,最好返去50年代的物价。

香港人大部份人都好難支持現時物价,最好返回20年前D物价,rich man pls leave HK. Thx. 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5220 於 2019-7-13 11:11 PM 發表

我過左黎新加坡三年了

其實好多人怕一言堂,但更怕共產黨,更怕無能政府,怕買唔起樓無地方住!

新加坡呢?你做唔到結社遊行批評政府,但卻做到安居樂業,政府高效。如果一言堂問題咁大,點解會愈來愈多外資係亞洲選擇新加坡而唔係香港東京首爾? ...
講到底都係怕買唔超樓姐。

有$週圍去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samhkh888 於 2019-7-13 11:48 PM 發表

最好糸咁,香港現時物价咁高,最好返去50年代的物价。
內地都有租務管制,只有港英政府唔實行

回覆 引用 TOP

支持万科恒大高银買哂D地,你地继续示威到老,睇下老細烧钱烧得几耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 led_dada 於 2019-7-13 10:18 PM 發表

留係香港等死 有咁既年輕人 你都咪話唔怕
有咁既年輕人, 咁容易被人利用, 就知佢地都不會有美好將來, 佢地反而成就鄰近城市有美好既將來,

香港最終會變成一個混亂罪惡之都, 黑衣口罩人治時期開始了, 建議三權分立, 廢左佢啦, 立法會解散啦, 不能執法, 仲立法做乜

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。