• 瀏覽: 24,624
  • 回覆: 250
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 hohoyeah888 於 2019-7-13 22:42 發表

冇暴動同黑警
你去新加坡住過未?
在新加坡有一啲人發起什麼遊行,全部被驅逐出境!
你咁把炮去新加坡公開批評政府,睇吓你見唔見到日出?

熱賣及精選
唔怪得有人話係新加坡先係始作俑者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-7-13 21:59 發表

都係講 Millionaires, 都唔係講 Trillionaires
有錢人投資嘅嘢無分地域,都係債券市場及私務基金,有錢人資金轉移唔係因為動盪,係香港銀行業務比過往嚴格,收取大額資金要報備,而新加坡銀行就比香港彈性好多,所以轉移至新加坡!

引用:
原帖由 se7endays 於 2019-7-14 06:18 PM 發表

你去新加坡住過未?
在新加坡有一啲人發起什麼遊行,全部被驅逐出境!
你咁把炮去新加坡公開批評政府,睇吓你見唔見到日出?
咁你同彭博講.

引用:
原帖由 hohoyeah888 於 2019-7-14 18:24 發表

咁你同彭博講.
彭博講你又信?
我在新加坡見到的!唔怪得有部分香港人叫做港豬,網上流傳就當真相,好多媒體報導都唔係事實!

回覆 引用 TOP

多謝林鄭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 se7endays 於 2019-7-14 06:22 PM 發表

都係講 Millionaires, 都唔係講 Trillionaires
有錢人投資嘅嘢無分地域,都係債券市場及私務基金,有錢人資金轉移唔係因為動盪,係香港銀行業務比過往嚴格,收取大額資金要報備,而新加坡銀行就比香港彈性好多,所以轉移至新加坡! ...
成編嘢有無數據比較!?

如果無,
我話美國億萬富翁,
走資去中國都得啦!

口噏之嫲!

回覆 引用 TOP

新加坡咪又係共產

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 千億散盡還復來 於 2019-7-14 11:24 AM 發表

星洲第二季GDP下跌。仲慘過香港!

香港富豪的資金流入正好為他們作新動力。
又益左人地啦!

青年別以為攪到股樓下跌,自己會有上車機會。
當經濟崩塌,青年人的機會只有更少!
到時穩得住份工已不錯了,休想買樓去旅行! ...
樓價升跌對青年 都係冇機會架啦 ... 倒不如攬炒
我聽D青年講ga jar

回覆 引用 TOP

新加坡25%税,我25%公積金。一半無左,喜歡就去

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-7-13 21:59 發表

OMG, so sad

https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/2830479

南韓企業靠中國而活的時候快結束了。(法新社)

回覆 引用 TOP

新加坡係獨裁國家黎。
資金去果度=獨裁國家好安全?

股市大跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藥材 於 2019-7-14 19:53 發表

新加坡係獨裁國家黎。
資金去果度=獨裁國家好安全?
邊個講??
新加坡個總理係選出來
你以為好似香港特首欽點?

為香港, 千祈不要買中資股票、中資來香港上市股票 、人民幣債券, 每次集資起碼數十億至過百億元, 如你們買就係幫大陸增加 維穩費 來對付香港, 這樣就是拿香港的錢去對付自己香港人。                                           ““””  請廣傳 ““”” 要用群眾力量, 先能抗爭。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右