• 瀏覽: 24,590
  • 回覆: 250
  • 追帖: 3
新加坡:好呀!做得好,等我這追贏香港。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2019-7-14 08:25 發表

富豪的錢
一向都是向穩定地區停留的
香港年輕人太無知了
影響的是未來十年,不是現在
陰謀論,就係香港衰,可以吸納逃走富豪的資金,資金泊左係那個地方就會投資,其他地方拍爛手掌,因為全球化貿易可能好快傾唔掂數瓦解,吸納多啲資金對自身發展都好

不要美金,只愛黃金 !!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-7-13 09:59 PM 發表

而家講呢的,遲唔遲的?
97後新加坡就開始拋离香港,港府還矇剩剩,到4年前X哥出走才如夢初醒,原因不在最近的示威,沒自由民主的地方從來都不是有錢人所愛,大陸高官最清楚

回覆 引用 TOP

今天、明天、後天,無期了,有用嗎,俾你傷到個警察,有用嗎?你們搞事,有用嗎?放棄吧,浪費光陰,徒勞一生。你們怎搞,害了也是你們,淫濺李黎,叫你衝,你就衝,傾傾大國,絕不會讓你們得逞。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bwah 於 2019-7-13 10:18 PM 發表

香港係太自由,所以一亂就無人能阻止,郁D就話人權!! 有錢佬梗係驚啦
俾起英國殖民地,宜家香港係非常自由。

回覆 引用 TOP

港股要跌1萬點。

回覆 引用 TOP

星期日沽10萬張大期先。

回覆 引用 TOP

D富豪會走? 白痴至信. 明日大嶼, 所有增加房屋供應既政策, 都已胎死腹中, 因個無能正苦已經完完全全地被人廢左, D富豪仲點會捨得走呀? 走? 走去邊呀? 走去面對其他國家既高稅率, 公平競爭法, 同埋隨時可凍結你資產既國安法?

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-7-13 09:59 PM 發表

如果新加坡又整個逃犯條例,試下又響新加坡整個大遊行,睇下新加坡警察會唔會捉佢地。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2019-7-13 10:07 PM 發表

On9 新加坡一言堂仲廢過香港
尊重你的言論自由

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

香港真正未來,攤牌講清楚的時候到了。有能力,看不過眼的人要走,也是正常。

回覆 引用 TOP

Yes 好多私墓基金都開始由香港轉至新加坡啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2019-7-13 10:07 PM 發表

On9 新加坡一言堂仲廢過香港
至少新加坡經濟方面夠自由。
政局方面夠穩定。

引用:
原帖由 Roberts 於 2019-7-14 09:10 AM 發表

D富豪會走? 白痴至信. 明日大嶼, 所有增加房屋供應既政策, 都已胎死腹中, 因個無能正苦已經完完全全地被人廢左, D富豪仲點會捨得走呀? 走? 走去邊呀? 走去面對其他國家既高稅率, 公平競爭法, 同埋隨時可凍結你資產既國安法? ...
你可以唔信。但真係走緊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]