[新盤] 海之戀繼停電 10座所有𨋢壞曬 住客被困大廈 有圖有片

海之戀繼停電 10座所有𨋢壞曬 住客被困大廈 有圖有片 E-mail 此主題給朋友

發生係13/7 11點左右 兩部𨋢壞曬
打去管理處問,講我要睇醫生,趕著出門,佢地正係講:唔好意思啊,師傅搶修緊😡

結果 我由30幾樓行落去 😡😡😡😡好行樓梯,行到25樓隔層樓個門封左,結果行返上一層再由另一邊行落去... 如果火警真係大禍!行樓梯都落唔到去

有影片做證明:

https://youtu.be/Wm_mW_TTddE

平時每個禮拜平均都有一部𨋢壞,今日好離譜,壞曬。

其實發展商真係粗製濫造,大堂既𨋢,成日都有塊牌棟係到,寫住維修。
一到落大雨,d走廊有好多水桶擺係度,因為d水係咁滴!

下面到莫門又壞!

黎緊我會upload更多罪證!

附件

mobile_6.jpg(1.35 MB)

2019-7-13 03:59 PM

熱賣及精選
fixed 左d圖,依家應該睇到😡
我想知如果老人家有事 又無𨋢, 後果好嚴重

引用:
原帖由 年尾有雙娘 於 2019-7-13 04:07 PM 發表

又爆屎渠。又壞。幾時停埋電了
六月停過一日電(由朝停到夜晚)啦!又係10座你話死唔死😡

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-7-13 04:08 PM 發表

得兩隻lift就會係咁,有錢就租二期啦

二期7隻lift,又近MTR轉lift層,保証你三十步入到MTR閘口
好似要搭電梯,保證電梯長期壞😀

大堂5部lift, 試過壞左三部.....

引用:
原帖由 藍子澄 於 2019-7-13 04:15 PM 發表

得十座停其他座數無事?
停電係六月既事,當時9,10座齊齊停電。 𨋢既話唔清楚其他座

引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2019-7-13 04:18 PM 發表

真係等救命 死得啦
2期 俾人睇死 都係問題多 ,租其它2盤啦 另外 業主就好價時賣左佢啦 ,咁搞法遲早問題越黎越多。
救命真係瓜的,用腳行落黎,中間防火層個門打唔開,打電話問管理處,佢話派緊保安上黎,你話死唔死,保安行上去25樓要等幾耐!😡發生火警既話有無人會上黎😡?

遲下落大雨,我會post更多水桶走廊相!

引用:
原帖由 高達大天才 於 2019-7-13 04:32 PM 發表

會唔會人地做例行保養 你就當人壞𨋢呀
管理處打電話親自同我講:師傅搶修緊

引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2019-7-13 04:38 PM 發表

真係越爆越多野。不過爆料通常租客爆。好似上似爆屎單野 搞到連業主都頂唔順 要爆料 。。。 都好既 買樓 租樓 避開呢個盤就得 荃西仍是好住的
我同意全西係一個好地方,就係睇中location

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高達大天才 於 2019-7-13 04:38 PM 發表

今次真係壞𨋢
但你話平時每個禮拜平均都有一部𨋢壞 會唔會人地做保養 你當壞𨋢呀
保養會簡上班和放工時候做嗎 其實尋日星期五,上班8am,又係壞左一部,等左好L耐先入到去

回覆 引用 TOP

其實停電個日(六月),停完電個半個鐘,部lift又係有問題,因為我等緊lift時(係6樓),聽到裡面bangbang聲... 之後有個女人由lift到出黎時,講左句:部lift又上又落....
我聽到已經嚇親,唔敢搭頭一班停完電之後既lift😅

無老作,平時我都唔post野,今次真係太angry
我真係好驚遲早搞出人命.....

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-7-13 05:00 PM 發表

迅達lift,快D去報機電處,成個荃西三寶都係用迅達7000
個問題係”一霎那”, 無證據,好難去justify

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奇妙 於 2019-7-13 05:04 PM 發表

呢個屋宛都幾多事爆, 其實好唔好住呢?
location 同設施係好既。
但管理處真係我見過最差,保安唔識do
clubhouse d 人西口西面
例子:
提前講左要用sauna房,1個鐘後去發現無開
同clubhouse d人講,佢地第一時間反問我係咪去錯蒸汽房,仲唔反省自己既錯
有時我真係覺得佢地當住客係敵人😅

引用:
原帖由 凡事無絕對 於 2019-7-13 05:24 PM 發表

得2部𨋢 停哂當然好唔方便
但係你話個個星期都見到壞𨋢,
我想問停幾耐先?
停𨋢檢查好正常
升降機有規定做例檢
由於性命尤關
一般都係biweekly 檢
還有年檢的 ...
尋日星期五上班8am時間又停,乜會簡上班時候做檢查嗎

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-7-13 09:25 PM 發表

好明顯樓主係租客住落好住想唱衰做業主喎。大明顯了
事實擺在眼前,可以唱衰到咩?不如你入黎住下 睇下住到有幾cho

35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。