[新盤] 海之戀繼停電 10座所有𨋢壞曬 住客被困大廈 有圖有片

引用:
原帖由 kakaka:0 於 2019-7-13 03:51 PM 發表

發生係13/7 11點左右 兩部𨋢壞曬
打去管理處問,講我要睇醫生,趕著出門,佢地正係講:唔好意思啊,師傅搶修緊😡

結果 我由30幾樓行落去 😡😡😡😡好行樓梯,行到25樓隔層樓個門封左,結果行返上一層再由另一邊行落去... 如果火警真係大禍!行樓梯都落唔到去

有影片做證明:
https://youtu.be/Wm_mW_TTddE

平時每個禮拜平均都有一部𨋢壞,今日好離譜,壞曬。

影 ...
死鳩哂最好

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
長實樓果然恐怖公屋都唔會搞成咁啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kakaka:0 於 2019-7-13 03:51 PM 發表

發生係13/7 11點左右 兩部𨋢壞曬
打去管理處問,講我要睇醫生,趕著出門,佢地正係講:唔好意思啊,師傅搶修緊😡

結果 我由30幾樓行落去 😡😡😡😡好行樓梯,行到25樓隔層樓個門封左,結果行返上一層再由另一邊行落去... 如果火警真係大禍!行樓梯都落唔到去

有影片做證明:

https://youtu.be/Wm_mW_TTddE

平時每個禮拜平均都有一部𨋢壞,今日好離譜,壞曬。

影 ...
得2部𨋢 停哂當然好唔方便
但係你話個個星期都見到壞𨋢,
我想問停幾耐先?
停𨋢檢查好正常
升降機有規定做例檢
由於性命尤關
一般都係biweekly 檢
還有年檢的

半價賣樓啦

回覆 引用 TOP

搞到坐緊監咁 痴線!!

回覆 引用 TOP

+乘哥D樓係咁上下啦

回覆 引用 TOP

海之戀不停出事! 正垃圾樓!

新地樓無呢d野

咁得人驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 倒錢落海... 於 2019-7-13 05:17 PM 發表

起碼免管理費一年補償返啦!
就係問題特別多,要增加人手和工時去處理,咁有冇可能大幅加管理費?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凡事無絕對 於 2019-7-13 05:24 PM 發表

得2部𨋢 停哂當然好唔方便
但係你話個個星期都見到壞𨋢,
我想問停幾耐先?
停𨋢檢查好正常
升降機有規定做例檢
由於性命尤關
一般都係biweekly 檢
還有年檢的 ...
尋日星期五上班8am時間又停,乜會簡上班時候做檢查嗎

引用:
原帖由 kakaka:0 於 2019-7-13 05:08 PM 發表

location 同設施係好既。
但管理處真係我見過最差,保安唔識do
clubhouse d 人西口西面
例子:
提前講左要用sauna房,1個鐘後去發現無開
同clubhouse d人講,佢地第一時間反問我係咪去錯蒸汽房,仲唔反省自己既錯
有時我真係覺得佢地當住客係敵人😅 ...
新樓 d 食焦 木口木面係正常 慢慢會俾人調教返 笑面迎人架啦 / 無得留低。不過我同意吸血鐵路公司d外判管理公司 係垃圾黎。
問題係呢個盤 係牆身用料 , 電線線路,渠既設計接駁似有問題 個問題又唔輕,日後會衍生出好多居住上既問題。

回覆 引用 TOP

海之戀真係痴線樓來!

回覆 引用 TOP

其實係咪叫水之戀?

回覆 引用 TOP

防火門丶走火通道唔可以上鎖架喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fathoz 於 2019-7-13 04:14 PM 發表

聽住c all star行樓梯, 個人都感覺高貴左
係咪聽住 天梯 行上幾十樓 ?有feel D

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。