[新盤] 海之戀繼停電 10座所有𨋢壞曬 住客被困大廈 有圖有片

荃西三寶都係用迅達lift,除左愛炫美

愛炫美lift多,又唔係用迅達,所以貴得有道理
引用:
原帖由 jk123jk 於 2019-7-13 04:41 PM 發表

用迅達電梯得個平字,投標多數中,保養費維修零件費極貴,全部都係東南亞地區廠房做,質素極劣,不過因為唔係發展商啲人住,必定貪平

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 jk123jk 於 2019-7-13 04:41 PM 發表

用迅達電梯得個平字,投標多數中,保養費維修零件費極貴,全部都係東南亞地區廠房做,質素極劣,不過因為唔係發展商啲人住,必定貪平
基本上乜都追求最平 承建商最平 咩都要用平既, 除左2期業主自貴 。

爛樓盼豪宅

回覆 引用 TOP

想行運都幾難

回覆 引用 TOP

全城滙同柏傲灣都係用同一型號迅達7000lift

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E5%85%A8%C2%B7%E5%9F%8E%E6%BB%99
引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2019-7-13 04:44 PM 發表

基本上乜都追求最平 承建商最平 咩都要用平既, 除左2期業主自貴 。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kakaka:0 於 2019-7-13 03:51 PM 發表

發生係13/7 11點左右 兩部𨋢壞曬
打去管理處問,講我要睇醫生,趕著出門,佢地正係講:唔好意思啊,師傅搶修緊😡

結果 我由30幾樓行落去 😡😡😡😡好行樓梯,行到25樓隔層樓個門封左,結果行返上一層再由另一邊行落去... 如果火警真係大禍!行樓梯都落唔到去

有影片做證明:
https://youtu.be/Wm_mW_TTddE

平時每個禮拜平均都有一部𨋢壞,今日好離譜,壞曬。

影 ...
你係業主定租客,如果係租客嘅話,約滿嗱嗱臨即刻搬啊

看來班地盤工友真係好興,相信問題會不斷出現,花生就嚟多幾包先得!

咁多問題 痴線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qgal 於 2019-7-13 04:48 PM 發表

看來班地盤工友真係好興,相信問題會不斷出現,花生就嚟多幾包先得!
如果又提火燒單野  會俾人圍

回覆 引用 TOP

100%租客

一期得兩隻lift,兩年前我已經預見到問題,租去二期吧,二期有7隻lift,又近MTR好多
引用:
原帖由 明日勇敢的隊長 於 2019-7-13 04:48 PM 發表

你係業主定租客,如果係租客嘅話,約滿嗱嗱臨即刻搬啊

回覆 引用 TOP

坐極升機

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咸板 於 2019-7-13 04:27 PM 發表

鉅哥話最緊要比錢小,賣得貴,壞野留番比管理處跟
冇錯,起樓要成本輕,賣樓要賺到盡,不妨留多D問题為管理公司開財路劏業主

海之戀由精盡人亡建築公司起,質素差好應該

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。