註冊 登入

[其他] 明日大嶼正式壽中正寢?

明日大嶼正式壽中正寢? E-mail 此主題給朋友

睇完份施政報告,得果兩段
我淨係睇見「研究」,突然
明白了,你話尼個政府想玩乜?

附件

659804EA-A907-4722-8B2C-E0833B56524C.jpeg(121.36 KB)

2019-7-10 07:42 PM

熱賣及精選
應該會好似當年8萬5咁胎死腹中,名存實亡

yes, 樓市繼升地產商大勝

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-7-10 07:51 PM 發表

應該會好似當年8萬5咁胎死腹中,名存實亡
香港係大把地,政府故意咁做唔起樓?

多謝民主派

其疾如風,其徐如林,侵掠如火,
不動如山,難知如陰,動如雷震。

if not rise, then drop, otherwise cow skin

回覆 引用 TOP

根本唔應該推行,又唔係無地,政府憑咩未有共識下動用我地甘多錢去建個咩明日大嶼,唔該唔好再甘自負。

引用:
原帖由 火燎森 於 2019-7-10 08:39 PM 發表

香港係大把地,政府故意咁做唔起樓?
唔敢講大把地,但一定有
同原居民合作將 d 3層村屋變晒住宅已經多幾萬啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deepb 於 2019-7-10 09:01 PM 發表

根本唔應該推行,又唔係無地,政府憑咩未有共識下動用我地甘多錢去建個咩明日大嶼,唔該唔好再甘自負。
系咯,大把综地可以同发展商,新界佬慢慢摸,一定会达成协议,不过到2047,你都买唔到楼。

引用:
原帖由 燈神中仁 於 2019-7-10 09:04 PM 發表

唔敢講大把地,但一定有
同原居民合作將 d 3層村屋變晒住宅已經多幾萬啦
甘益新界佬啊,班暴徒会妒忌哦。肯唔肯啊。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-7-10 09:34 PM 發表

系咯,大把综地可以同发展商,新界佬慢慢摸,一定会达成协议,不过到2047,你都买唔到楼。
小弟不才,現在先兩層樓。
下次轉番繁體字會好點

引用:
原帖由 deepb 於 2019-7-10 09:48 PM 發表

小弟不才,現在先兩層樓。
下次轉番繁體字會好點
明啦,所以你反对明日大鱼,自私咯。

八萬五政策會重推

無再講就已經唔存在   

回覆 引用 TOP

睇下垃圾會既撥款進度喇....琴日,前日,再前個月好多工程既撥款都俾犯狗拖瓜咗,,,今日都冇命過,仲明日...?教協班禽畜洗開腦既學棍,冲散咗立會,,原本8月要追加既,教師補薪包括校長(今年加薪差額),如立會休會前都未撥到...要到復會先再排期...之前追加既差額就食蕉冇得再補...今次黄教屍自作孽抵膠死...仲有大批既醫院重建工程又死埋....開心喇,,班黑醫謢,,叫警察做狗.....家下都攪成咁...仲明白大嶼,,加加埋埋一仟幾佰次..撥款...攪鬼咩...? 發展综地...講下好喇...朱凱迪一出~又黎個,,官商黑鄉...又掟磚頭,,又攪鬼咩..宜家乜鬼都唔到....鄧D 大磚生 抵死....日Q反反反...成世,下世,下下世...租,租,租...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。