• 瀏覽: 3,323
  • 回覆: 34
將軍澳新盤開售在即,亦帶動區內二手市場氣氛。同區的SAVANNAH 錄得額印鬆綁貨成交。美聯分行營業經理林志堅表示,SAVANNAH 2A座中層A室,實用面積312方呎,屬一房間隔,新近以626萬元易手,實呎20064元。買家原本已入票抽區內新盤,惟恐抽籤落空,最終轉投二手市場。原業主2016年5月381.4萬元一手購入單位,持貨3年,帳面獲利244.6萬元或64%。

https://www.mpfinance.com/fin/instantp2.php?node=1561623739804&issue=20190627
如果呢度果班大淡友5年前有買樓, 已經賺到笑啦
中間都試過幾次調整, 咪一樣照升到BA BA 聲
每次調整都衝出黎唱淡, 唱左成十年, 你地唔係仲信佢呀???

熱賣及精選
呢個盤到二萬蚊呎,咁嘉悅,帝景灣,天3. parkside 呢d更方便中央大道真係買唔起啦⋯⋯升到傻咗

回覆 引用 TOP

又係炒家造市,為日出新盤造下勢,話同區抽唔到新樓,造下大受歡迎假象.haha..

引用:
原帖由 拉柴拿利 於 2019-6-28 08:57 AM 發表

將軍澳新盤開售在即,亦帶動區內二手市場氣氛。同區的SAVANNAH 錄得額印鬆綁貨成交。美聯分行營業經理林志堅表示,SAVANNAH 2A座中層A室,實用面積312方呎,屬一房間隔,新近以626萬元易手,實呎20064元。買家原本已入票抽區內新盤,惟恐抽籤落空,最終轉投二手市場。原業主2016年5月381.4萬元一手購入單位,持貨3年,帳面獲利244.6萬元或64%。

https://w ...
咁就賺244嫁啦
啲傻淡仲話做定期
婆仔先做定期賺飲茶錢

回覆 引用 TOP

244.6萬/3年=淡友眼紅紅

回覆 引用 TOP

今個星期賣埋日出新盤,之後向隅客再搶將軍澳二手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2019-6-28 09:30 AM 發表

又係炒家造市,為日出新盤造下勢,話同區抽唔到新樓,造下大受歡迎假象.haha..
世事都給你看透了。

引用:
原帖由 IPUser 於 2019-6-28 10:01 AM 發表

世事都給你看透了。
當然

回覆 引用 TOP

租樓日日賺,升6成都無用,之後跌返4成,淡淡就有賺。
1.6 x 0.6 =0.96
仲未計淡淡真正係等跌7成,升多2倍都無用,
3 x 0.3 = 0.9
我數學係咪好叻呢。

引用:
原帖由 esh45 於 2019-6-28 09:30 AM 發表

又你呀大師

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 toman118 於 2019-6-28 10:32 AM 發表

租樓日日賺,升6成都無用,之後跌返4成,淡淡就有賺。
1.6 x 0.6 =0.96
仲未計淡淡真正係等跌7成,升多2倍都無用,
3 x 0.3 = 0.9
我數學係咪好叻呢。 ...
你點叻都唔夠淡淡叻

回覆 引用 TOP

多幾個盤造到依個價先可信

sav都$20000, 日出一房米  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkwokyan 於 2019-6-28 02:27 PM 發表

多幾個盤造到依個價先可信
已經有三,四個成左依個價

引用:

現實係殘酷嘅對你呢類人講⋯⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]