• 瀏覽: 25,263
  • 回覆: 272
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 pooh1971 於 2019-6-27 11:10 AM 發表

先講政治環境,你好人好姐驚乜?怕下一代被薰陶?咁樣更加要做好自己以身作則,以灌輸下一代正確理念,香港才有救。
再講經濟氣候,全球有咩地方就業率好得過香港?不過都係果句...

要走,支持。唔走,加油! ...
委内瑞拉好過香港,人民收入驚人

回覆 引用 TOP

唔使,一切都係金主為g20同阿爺談判,一班白癡以為自己啱晒,差佬都唔驚,差佬只係等緊上頭指示,盡量忍讓,一傾完g20就有行動,等吓啦,你睇日日嘈股巿都照升,唔會有大影響,好快回復正常,不過樓價而家係脫晒軌,而家真係買唔過,係時候回返一兩成。

驚咩?2047一國一制樓價10級而上你快D走喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amazingdiscuss 於 2019-6-27 07:50 AM 發表

香港現在亂成咁,經濟冇起色,下一代成長大受影響,長遠我覺得已經不宜待下去,賣掉後有約二千萬,怕將來香港一冧就走唔到...
已經有撤資現象

早賣早著數

回覆 引用 TOP

我考慮緊將來退休,租香港三層樓出去,長住加拿大or澳洲,每個月7-8皮夠用吧

回覆 引用 TOP

都唔明香港依家有幾差。。。。如果講什麼送中,咁馬交係咪應該陸沉左先?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amazingdiscuss 於 2019-6-27 07:50 AM 發表

香港現在亂成咁,經濟冇起色,下一代成長大受影響,長遠我覺得已經不宜待下去,賣掉後有約二千萬,怕將來香港一冧就走唔到...
上大陸比留港更為安全,都唔知幾時會被班黃衞兵捉去批鬥。

回覆 引用 TOP

引用:

而家可能大把黑$等買港樓!可以點移民,港樓收租

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fba71a8c9b5eda 於 2019-6-27 02:59 PM 發表

臺灣
台灣更亂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-6-27 03:48 PM 發表

二千萬,足夠去全球95%大城市,舒適退休了
如果60退休,長命百歲點算?

應該,早走早著。  有排亂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amazingdiscuss 於 2019-6-27 03:25 PM 發表

楓葉國或袋鼠國
睇吓呢兩國移民要求,樓價同生活指數先啦。 2000萬,一定唔夠你退休囉

回覆 引用 TOP

爲仁由己

回覆 引用 TOP

2個月前已經叫人賣,宜家賣賺少10%,不過都要賣,唔賣再跌多15%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amazingdiscuss 於 2019-6-27 17:25 發表

楓葉國或袋鼠國
澳洲買間好些的house, 都要你一千萬,另外一年三十萬生活費,如果冇把握揾到工,只能做低下層。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]