[樓市分析及CCL] 啟德25塊私樓地得返最後2幅。賣完後,巿區主要來源會來自邊度?

啟德25塊私樓地得返最後2幅。賣完後,巿區主要來源會來自邊度? E-mail 此主題給朋友

賣下賣下
啟德25塊私人住宅地皮宜家得返最後4幅當呢2幅住宅地都賣完後
政府巿區地皮主要來源會來自邊度?

舊樓重建?

熱賣及精選
引用:
原帖由 jw-kc2 於 2019-6-27 07:04 AM 發表

賣下賣下
啟德25塊私人住宅地皮宜家得返最後4幅當呢2幅住宅地都賣完後

舊樓重建?
原來係2幅

油塘 康城 大西北

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-6-27 08:37 AM 發表

油塘 康城 大西北
油塘無官地啦
日出康城都唔算巿區
大西北更加係郊區啦

唯一就是清哂市區墳場,華富邨跑馬地長沙灣將軍澳,應該可以安置二十萬人,黃人有優先權。

引用:
原帖由 jw-kc2 於 2019-6-27 08:37 AM 發表

原來係2幅
十三街重建仲有好多正地

回覆 引用 TOP

TKO可唔可以再第N期發育呀!

觀塘

引用:
原帖由 jw-kc2 於 2019-6-27 07:04 AM 發表

賣下賣下

舊樓重建?
市區邊有咁易揾到地

引用:
原帖由 pooh1971 於 2019-6-27 11:26 AM 發表

觀塘
所以真市區中產模式新樓基本上得番啟德荒
出九龍站價向業主乞求都值

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-27 11:49 AM 發表

米米有冇貨?

引用:
原帖由 jw-kc2 於 2019-6-27 08:40 AM 發表

油塘無官地啦
日出康城都唔算巿區
大西北更加係郊區啦
日出康城都係得返2幅未賣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-27 11:49 AM 發表

黃竹坑ok嗎?

引用:
原帖由 IPUser 於 2019-6-27 11:51 AM 發表

米米有冇貨?
我們這些傳統湯房窮人怎高攀

回覆 引用 TOP

政府已經計劃左用2百億,拆左荃灣舊政府建築物重建,應該都會有1~2千個住宅單位供應既
引用:
原帖由 IPUser 於 2019-6-27 11:31 AM 發表

市區邊有咁易揾到地

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。