註冊 登入

[租務] del

del E-mail 此主題給朋友

感謝大家意見

熱賣及精選
租樓方便行先

回覆 引用 TOP

返工地鐵定西鐵近?

引用:
原帖由 ninewu689 於 2019-6-25 11:23 AM 發表

準備2 個人搬出去住, 要靜, 方便, 市區, 西九龍首選, 因大家都係西九龍返工
心儀左2 個單位

1) 長沙灣昌華街, 20 年樓, 2房, 339呎, 向東南及西南, 望到球場, 冇傢俬, 萬三四
優: 2房, 大, 地點佳, 方便食野, 近D 地鐵, 座向佳, 通爽
劣: 冇傢俬, 要買好多野

2) 荃工三寶, 1 房, 300 呎, 高層, 向東北, 望大帽山景, 有傢 ...
租樓要慳錢..
我揀三寶

引用:
原帖由 秋天回收的浴缸 於 2019-6-25 11:26 AM 發表

返工地鐵定西鐵近?
地鐵

如果長沙灣, 我行路返工, 另一個地鐵
如果荃灣, 我就會搭巴士, 另一個行路

引用:
原帖由 YUENGIL 於 2019-6-25 11:28 AM 發表

租樓要慳錢..
我揀三寶
因為慳傢俬錢?

引用:
原帖由 ninewu689 於 2019-6-25 11:23 AM 發表

準備2 個人搬出去住, 要靜, 方便, 市區, 西九龍首選, 因大家都係西九龍返工
心儀左2 個單位

1) 長沙灣昌華街, 20 年樓, 2房, 339呎, 向東南及西南, 望到球場, 冇傢俬, 萬三四
優: 2房, 大, 地點佳, 方便食野, 近D 地鐵, 座向佳, 通爽
劣: 冇傢俬, 要買好多野

2) 荃工三寶, 1 房, 300 呎, 高層, 向東北, 望大帽山景, 有傢 ...
一定係荃灣西
不過怕你租唔起姐

回覆 引用 TOP

荃灣我就唔識啦。冇野評論。

長沙灣我就好熟。

長沙灣除咗一個大商場有所欠缺之外其他已經乜都有。

要入醫院明愛就係隔離街。

中意跑步又可以去興華街嗰個運動場。

街市亦都就喺順寧道。

想睇戲咩行去隔離街麗新商場又有戲院。

民生小店食店好多。

交通簡直就係完善。 長沙灣道乜車都有。 24小時都可以去各區 。

食環署街市,康文署圖書館。
又係順寧道。

長沙湾環境好好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ninewu689 於 2019-6-25 11:33 AM 發表

因為慳傢俬錢?
係...地方計兩個都唔錯

引用:
原帖由 YUENGIL 於 2019-6-25 11:28 AM 發表

租樓要慳錢..
我揀三寶
租樓以平行先,6 7千長記租個套房啦

梗係長沙灣喇!!講出黎都馨香D喇!!!!

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-6-25 12:18 PM 發表

梗係長沙灣喇!!講出黎都馨香D喇!!!!
租咋喎
租好舊嘅樓最怕多問題但業主闊佬懶理先最頭痛呀

一定荃灣西
怕你租唔起渣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 技工仔 於 2019-6-25 11:44 AM 發表

荃灣我就唔識啦。冇野評論。

長沙灣我就好熟。

長沙灣除咗一個大商場有所欠缺之外其他已經乜都有。

要入醫院明愛就係隔離街。

中意跑步又可以去興華街嗰個運動場。

街市亦都就喺順寧道。

想睇戲咩行去隔離街麗新商場又有戲院。

民生小店食店好多。

交通簡直就係完善。 長沙灣道乜車都有。 24小時都可以去各區 。

食環署街市,康文署圖書館。
又係順寧道。 ...
我平時都會去康文署gym room ,同跑步,長沙彎真係超級方便,同埋食
三寶要食都要行返5分鐘先有

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。