Park Yoho 問題一

外圍環境不堪,高壓電塔,明渠,地盤,豬屎河,圍村環繞。走出去屋苑範圍以後零配套。

被引用(8)
里個又怎樣

中原地產王勤學表示,近期樓市回暖,屯門區新盤錄得超額認購,激發市場購買力加快釋放,二手市場氣氛一直升溫。元朗PARK YOHO Venezia 5座高層A室,實用面積945方呎,3房間隔,向南,享池塘及山景,開價1,250萬元,新近以1,181萬元沽出,呎價12,497元。原業主2016年7月以1,015萬元向新地(016)一手買入單位,持貨剛滿3年隨即沽貨,賬面獲利166萬元,升值約16.4%。
其實買之前都已經知啦
如果冇你講嘅問題仲會唔會賣呢口價??
超,冇錢喺買呢啲架啦!
九按放鬆,會不會升至800 萬?
我本人就冇去過上址。不過肯定如果自己住一層樓,附近有電塔又或者手機嘅發射器接收器,對身體長遠一定有影響。另外新界嗰啲名佢,如果有糞便嘅氣味,甚至乎冇清理,一定好臭呢個我好肯定,因爲我以前喺新界做嘢,呢個我知道。
打手
何解park yoho milano 好多人買萬人空巷,napoli 滯銷,一樣系列,一樣新地,有咩分別
系呀

高壓塔睇咩單位,入面果D就遠D。貼住真系生癌
屎河就冇得避
附近系鄕下

但如果比多一倍$,就系為左附近"吾系鄕下"就吾值了
因為除左"屎河",其他基本上對自己住果度冇大影響(咁新界仲有其他冇屎河嘅選擇嘅)

北環缐就只是吹傘但冇人叫你信。入價問題當然要用公式計過先決定入吾入,向任何地區高溢價說不,低市價10%如果吾係自住嘅就垃圾都照殺。

另外,呢度一定多蚊,要蚊網


[ 本帖最後由 最緊要有米 於 2020-1-26 12:04 PM 編輯 ]

引用