[地產新聞轉載] 450萬買新地樓 一個痛苦的開始

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 09:39 AM 發表

你幾時可以放棄人身攻擊同對罵嘅心態,以事論事唔好咩?

好似你咁,人地話要靜就話 “千祈唔好有地鐵”

為左 sell Park Yoho,你真係可以去到咁盡? ...
我幾時有講話唔好開地鐵 喺隔離, 我係話 地鐵架呢就唔係呢個價, 就係你咁樣最鍾意曲解人 意思

熱賣及精選
定價超高,質數差,唔關發展商事?
引用:
原帖由 異域粗俗的豬豬 於 2019-6-23 09:50 AM 發表

回佣這事和新地有關係?是中介經營手法問題,地段也是自己選,唉

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 09:34 AM 發表

明白,但呢個Scotland 唔係理性討論,是為反而反,你search 番佢之前講野就知,佢唔比人解釋,佢要將佢思想加諸人地度,點解人地話佢,係有原因的! ...
我之前講嘅邊句說話有唔啱?相反你剛剛先屈我講日本樓 “唔出聲唔討論”,咁你有無補充?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pingng612 於 2019-6-23 12:04 AM 發表

買樓點會唔做功課呀
咩都話唔知
而家買緊幾百萬貨

幾百蚊都會諗下啦
幾百萬唔做功課真係抵死
咁又唔係咁講,買幾百蚊唔會有咁多AA sell影響人唔好都話好。而且你買用百倍價錢都唔會用多百倍時間做功課。
買幾百蚊貨買錯可以掉,幾百萬貨點算?賣左佢??你地成板喺度話唔鐘意就賣,係咪講風涼話??
呢度問題通哂天,發展商出高佣都未賣哂,你D2手單位市價根本睇都冇人來睇,要賣就要大劈,但你咁做你咁介意錢但未賣業主點算?日日話內部成交??成交價自然推落去咁自己嗰間點算?
睇完D回覆就火都來
sorry

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-23 09:45 AM 發表

一早升番了,元朗yoho同荃灣已變升緊頂,係py仲深潛之中

點解?因為一手溢價超高!
完全同意。所以我唔係話呢個盤完全唔得,係不恥發展商明明五流地段,改個名就當成一流地段個價錢去賣。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 09:39 AM 發表

你幾時可以放棄人身攻擊同對罵嘅心態,以事論事唔好咩?

好似你咁,人地話要靜就話 “千祈唔好有地鐵”

為左 sell Park Yoho,你真係可以去到咁盡? ...
边度眼見度係度Sale 野, 你日日座係 天鑄唔出街, 前個月你就Sale 大埔白石角月海灣, 今個月你就sell on 會屯門

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 09:56 AM 發表

我幾時有講話唔好開地鐵 喺隔離, 我係話 地鐵架呢就唔係呢個價, 就係你咁樣最鍾意曲解人 意思
咁我幾時有一講日本樓就閃呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 12:10 AM 發表

沒有賣不出嘅樓,只有賣不出嘅價錢。
你喺度大劈唔介意錢,未賣業主多得你唔少

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 10:02 AM 發表

完全同意。所以我唔係話呢個盤完全唔得,係不恥發展商明明五流地段,改個名就當成一流地段個價錢去賣。
最得係天鑄, 一個車位買六百幾萬, 全香溝嘅樓都唔使買喇。

十分同意,改個名叫yoho,又上TBB賣下特輯,就以為高級左,夠膽賣18k,食人5年溢價!

良心何在呀
引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 10:02 AM 發表

回覆 引用 TOP

自己問題, 多q餘。

可以返去租樓住。

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-23 09:58 AM 發表

都話乜都唔關發展商事啊
一定係地產中介事啦
新鴻A go go go

引用:
原帖由 血染蒼楓 於 2019-6-23 01:11 AM 發表

有錢你去買九龍站啦,無錢就要妥協,有得你住仲甘多爹
諗法真錯,而家講緊高價買次貨呀。你俾左九龍站嘅價錢然後叫你'妥協'住荃灣得唔得?

引用:
原帖由 殘廁疑惑的採購 於 2019-6-23 07:22 AM 發表

同長實無分別
長實一分錢俾一分貨,打死無怨。而家shk魚翅價錢食粉絲

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-23 09:58 AM 發表

買物業不需要自己冷靜分析?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。