• 瀏覽: 108,420
  • 回覆: 10
  • 追帖: 15
本主題由 miss5 於 2020-3-9 08:12 AM 關閉
引用:
原帖由 wsd_noel 於 2019-6-22 11:52 PM 發表

無咁大個頭就唔好帶咁大頂帽, 新樓4百幾萬根本唔可以要求什麼, 所以一定要考慮清楚, 依家唔係買棵菜
文中指2016唔係而家,當時係有選擇嘅將南海翩匯都係呢個價咋,人地一分錢一分貨冇人嘈,講到樣樣世外桃園高價賣交俾唔到俾人唔嘈至奇

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 pingng612 於 2019-6-23 12:04 AM 發表

買樓點會唔做功課呀
咩都話唔知
而家買緊幾百萬貨

幾百蚊都會諗下啦
幾百萬唔做功課真係抵死
咁又唔係咁講,買幾百蚊唔會有咁多AA sell影響人唔好都話好。而且你買用百倍價錢都唔會用多百倍時間做功課。
買幾百蚊貨買錯可以掉,幾百萬貨點算?賣左佢??你地成板喺度話唔鐘意就賣,係咪講風涼話??
呢度問題通哂天,發展商出高佣都未賣哂,你D2手單位市價根本睇都冇人來睇,要賣就要大劈,但你咁做你咁介意錢但未賣業主點算?日日話內部成交??成交價自然推落去咁自己嗰間點算?
睇完D回覆就火都來
sorry

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 12:10 AM 發表

沒有賣不出嘅樓,只有賣不出嘅價錢。
你喺度大劈唔介意錢,未賣業主多得你唔少

引用:
原帖由 血染蒼楓 於 2019-6-23 01:11 AM 發表

有錢你去買九龍站啦,無錢就要妥協,有得你住仲甘多爹
諗法真錯,而家講緊高價買次貨呀。你俾左九龍站嘅價錢然後叫你'妥協'住荃灣得唔得?

引用:
原帖由 殘廁疑惑的採購 於 2019-6-23 07:22 AM 發表

同長實無分別
長實一分錢俾一分貨,打死無怨。而家shk魚翅價錢食粉絲

引用:
原帖由 6號6號 於 2019-6-23 04:47 PM 發表

邊度黎?
光影問題,不用大驚小怪。手工嘢來度度都係咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KILLWITSKILL 於 2019-6-23 06:54 PM 發表

大單位會好d, 總有d 清靜客 山卡啦位唯一賣點係大件夾抵食,450 萬成2 萬買個開放式,我只能夠恭喜佢
大單位仲大鑊,因為yoho mid嗰D大單位呎價超低水,但py大單位想比下差唔多。一家大細有老有嫩點都揀yohomid啦下話,反而450上車yohomid根本冇得揀,侷住

引用:
原帖由 Margaret_Kitty 於 2019-6-23 07:38 PM 發表

佢第一期好似有現樓睇架喎。。唔係睇咗先買?
當時係睇左實物先俾錢買。不過你唔介意唔等於下手俾錢嗰個唔介意囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-27 06:47 AM 發表

話時話:點解元朗大單位特別平D呢?我見出面荃西、四小同奧運,大單位同細單位呎價相若,點解元朗大單位呎價會平過細單位成兩成呢?
朋友真人真事。佢住yohomid一手,住住下事業不錯都出去港島買,問做乜唔换yohomid大單位,補4,5球大double有多
。佢話為小朋友,想出去市區D同學學校會好D。另外過千(而家千幾??)買元朗自己都過唔到自己。如果個個咁諗,元朗大單位永遠都低水啦
但住奧運朋友他說換樓會換同區or同屋苑,咁有換樓鏈價錢實有支持,等我問埋荃灣友先....

係呀,最終嗰個朋友用左同yohomid近千實大單位價錢住左港島廿幾年樓兩房,邊樣值得D真係見人見智吧

引用:
原帖由 我想任意改名 於 2019-6-27 09:49 AM 發表

住細左又舊左只係慳番少少時間,我就覺得唔值,而且難甩下手
可能真係為小朋友而去,但港島比元朗難甩下手我一定唔認同。元朗大單位真係好好好難賣,租更加唔值錢又冇人睇。根本個個只係找上車或細3。之前有個元朗8xx呎市價賣大半年都冇乜人看,反而港島舊樓有價有市又值租。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]