• 瀏覽: 108,417
  • 回覆: 27
  • 追帖: 15
本主題由 miss5 於 2020-3-9 08:12 AM 關閉
引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-28 11:45 AM 發表

我同你講技術。港燈高壓電塔 132kV,中電叫超高壓電塔 440kV。不過你成日將人地嘅缺點套用在 Park Yoho 度。意思係 Park Yoho 有齊:

淺水灣嘅缺乏配套
西貢嘅荒山野嶺
愉景灣嘅交通不便
陽明山莊嘅高壓電塔

你係咪想講 Park Yoho 有齊其他區嘅缺點集於一身? ...
5~7分鍾到MTR你話係荒山野嶺? 咁叫交通不便?
冇元朗市中心咁多野買同咁多野食係真,但我諗人地住得入黎就係想冇咁密集, 冇咁濟迫, 貼近自然,屋范對面南生圍, 放假可以留在家中望到南生圍後海灣, 或者(架單車去踩下).

熱賣及精選
我求求其其係屋苑影張相己經確得好靚,如果你問我有冇買錯, 我可以話冇, 因為入過黎睇, 日日可以望到出面綠油油己經值.
最後呢張係南生圍

附件

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.20.07 PM.jpeg(173.97 KB)

2019-6-28 12:31 PM

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.20.07 PM.jpeg

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.22.25 PM.jpeg(366.27 KB)

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.22.25 PM.jpeg

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.22.10 PM.jpeg(109.18 KB)

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.22.10 PM.jpeg

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.21.44 PM-1.jpeg(161.02 KB)

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.21.44 PM-1.jpeg

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.21.44 PM.jpeg(233.42 KB)

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.21.44 PM.jpeg

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.21.18 PM.jpeg(499.56 KB)

WhatsApp Image 2019-06-28 at 12.21.18 PM.jpeg

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-28 12:28 PM 發表

132kV 同 440kV 之間嘅區別有無考慮?同埋 elevation 呢?人地唔係同一水平,而且距離斷估都遠過 Park Yoho。

同埋我幾時有話過高壓電塔會影響健康?你又想屈我? ...
咁你咁強調個電塔, 意思何在? 咁即係就算有電塔都冇問題啦.

[quote]原帖由 scotfld 於 2019-6-28 12:34 PM 發表

你個世界係咪就係一個錦上路站同埋一架小巴?

都叫你出去圍牆睇下外面個世界,東南西北行20分鐘路程,除左圍村同貨櫃場仲有 D 咩?

最唔欣賞你地成日一句 “百貨百客” 就覺得可以合理化所有缺點。Park Yoho 唔係百貨百客,頂多百貨得幾個客,買左之後二手坐艇係一定,之前咁多次投票你都見到呢度係如何不被看好。

都叫你出去圍牆睇下外面個世界,東南西北行20分鐘路程,除左圍村同貨櫃場仲有 D 咩?......點解有車唔坐要行路? 你有冇見過李+城出 park n shop買野食? 你何文田天注周圍咩都冇, 咪又要行15~20分鍾去番北拱街果边先有野食, 唔通去對面polly U 飯堂食飯咩? 你咪又系要坐車. 50步笑百步, 你天注同一發展商, 用料咪又係一樣地板,一樣玻璃, 一樣LIFT.

你個世界係咪就係一個錦上路站同埋一架小巴?....呢度唔係得一架車, 有巴士去直出荃灣車, 小巴/巴士去錦上路, 元朗,仲有的士.
最唔欣賞你地成日一句 “百貨百客” 就覺得可以合理化所有缺點。Park Yoho 唔係百貨百客,頂多百貨得幾個客,買左之後二手坐艇係一定,之前咁多次投票你都見到呢度係如何不被看好。....如果自住起碼10-20年啦, 3年就賣博升就係抄賣心態, 講黎做咩.

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-28 12:45 PM 發表

我幾時有講過電塔影響健康先?你唔好轉移話題,成日屈我。
我幾時有轉易話題, 如果唔係怕影响, 你講個VOLT黎做咩? 你怕個電塔近得濟會溜電嗎?
如果唔係即係電塔冇問題啦?

人地住陽明山莊見到個電塔, 同山卞啦都買, 又己經冇配套都買,己經證明人地LIKE 個環境=park yoho 一樣, 買現樓睇過晒先會買,證明人地LIKE 個環境先買的, 咁仲唔系百貨對百客呀?

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-28 12:44 PM 發表

我都叫你行出去圍牆望清楚外面環境,你唔係坐監,外面咩環境先係最重要。

屋苑裡面嘅園林再靚都係業主夾錢堆砌出來,早晚會響管理費上反映出來,而且好多嘢會老化,會折舊,會荒廢的。

買樓從來都係首要考慮 location,去荒山野嶺搵幅爛地圍起來,裡面整得再靚都無用。

我情原要明渠都唔要屎屋

Buckingham Palace 如果唔係響倫敦而係響東莞佛山,唔通佢依然會有咁超然嘅地位嗎?

9849077 98490 ...

回覆 引用 TOP

明渠道道都有啦, 唔止錦田:

附件

kwai tak.jpg(78.51 KB)

2019-6-28 01:36 PM

kwai tak.jpg

tin shui wai.jpg(62.83 KB)

2019-6-28 01:36 PM

tin shui wai.jpg

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-28 01:32 PM 發表

點解成日都要攻擊其他屋苑來同自己抬橋?仲你地好唔好咁多百貨百客好唔好?
我無攻擊其他屋苑而抬高parkyoho,我只是反擊你應為park yoho 的事情, 電答: (陽明山莊都有, 人地都會買), 明渠(全香港都有唔止錦田)
我只是見到你由3月到6月就黎7月都不停攻擊park yoho. 你50步笑百步. 唔知边個攻擊人屋苑..
新地陳生就住系天鑄, 你唔怕撞口撞面尷尬咩?

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-28 03:11 PM 發表

你成日唔肯正視自己問題,係都要將其他屋苑嘅缺點提出來合理化 Park Yoho 嘅價值。你再講得多,咪即係同人講, Park Yoho 係一個集齊所有屋苑缺點嘅地方?我用你嘅邏輯換個角度同你講:

淺水灣有無明渠?Park Yoho 有
黃竹坑有無地鐵?Park Yoho 無
紅磡有無豬場?Park Yoho 有
西貢有無海景?Park Yoho 無
愉景灣附近有無貨櫃場?Park Yoho ...
你用晒最差既黎講冇野好講啦: 你亂講我跟你亂講
淺水灣有冇7分鍾車程內有2個MTR?Park Yoho 有
黃竹坑冇南生圍?Park Yoho 有
紅磡有冇一個屋苑有雙會所?Park Yoho 有
西貢有冇20分鐘到深圳?Park Yoho 有
愉景灣有要座船?Park Yoho 冇... [/quote]

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-28 03:33 PM 發表

你叫我證明比你睇淺水灣等地方好過 Park Yoho,簡直係對別人嘅侮辱。多講無用,你睇成交價已經知道邊度先係被市場唾棄嘅地方。
你鐘意屈人, 無計, 我由頭到尾都冇講過話Park yoho好過淺水灣, 只不過比sample你話遠一遠都會有人住, 因為唔同客路, 你竟然斷章取義, 你咁無恥, 真係冇野好講.

引用:
原帖由 chessacake 於 2019-6-28 04:18 PM 發表

咪係!
有d人可能真係食飽飯無野做,免費揾人同佢傾偈,你又傻到去同佢對咀,正中佢下懷啦。
又係喎.冇理由免費同佢傾偈,浪費左我幾日時間..

引用:
原帖由 EDC1110 於 2019-6-28 04:54 PM 發表

明眼人睇到都知咩事....佢逢PY必插
原來都有人有同感,真係唔係得我一個人覺得,咁都好D.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]