• 瀏覽: 108,390
  • 回覆: 670
  • 追帖: 15
本主題由 miss5 於 2020-3-9 08:12 AM 關閉
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-23 09:24 AM 發表

新地A樓有漏水、質素差等問題,一般都以為自己運氣差,都無報傳媒,相反長X樓業主就以為個個單位都差,所以都向傳媒揭發。再加上某D新紅A御用驗樓師,次次俾新紅A高分

導致人人都覺得新紅A質素好,長X差的現象。

其實都係半斤八兩之嘛
...
「再加上某D新紅A御用驗樓師,次次俾新紅A高分」

驗樓高分,大家明的!

熱賣及精選
引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 09:04 AM 發表

出Scotland 出左名啦你,有親Park yoho 都踩, park yoho 4千幾人都識你住係 何文田天鑄特色戶,佢日本又有物業,又話日本物業 租務 回報高,但 畀人話 日本樓 根本 冇得升值, 即刻唔出聲唔討論。 ...
日本樓,我幾時有唔出聲唔討論?建議你追踪下我回其他師兄有關呢個題目 D posts

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

仲有,有錢唔係大曬,有道理先係。窮嘅你地淨係識得踩,有錢嘅你地又淨係識得葡萄人地,可唔可以理性 D 講返有關 Park Yoho 嘅問題?

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-23 09:28 AM 發表

明白,大家友善討論,互相提點,免撻定,免被發展商,AA誤Sell, 就好了
明白,但呢個Scotland 唔係理性討論,是為反而反,你search 番佢之前講野就知,佢唔比人解釋,佢要將佢思想加諸人地度,點解人地話佢,係有原因的!

咁山卡既盤啦,都夠膽死賣18K,良心何在呀
引用:
原帖由 Derekcy 於 2019-6-23 09:18 AM 發表

验楼分数有人为因素的,新地溢价太高了吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 09:34 AM 發表

日本樓,我幾時有唔出聲唔討論?建議你追踪下我回其他師兄有關呢個題目 D posts
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28115500&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
https://www.discuss.com.hk/viewthread ...
星期日咁早起身,早晨呀師父,你講既係道理咩,人地講就係KOL, 你又唔係 耶穌嘅人哋點解要聽你講呀

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 09:13 AM 發表

是有善的,佢由3月講到現在6月,講足足3個幾月,我真係只針對佢Scotland, 因為佢認為佢講野就絕對啱曬,人哋講嘅就錯曬。佢真係咬住唔放 ,好可怕的 ...
你幾時可以放棄人身攻擊同對罵嘅心態,以事論事唔好咩?

好似你咁,人地話要靜就話 “千祈唔好有地鐵”

人地話要方便,你又話要 “錦上添花”

為左 sell Park Yoho,你真係可以去到咁盡?

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 09:37 AM 發表

星期日咁早起身,早晨呀師父,你講既係道理咩,人地講就係KOL, 你又唔係 耶穌嘅人哋點解要聽你講呀
請睇 #111

引用:
原帖由 wsd_noel 於 2019-6-22 11:52 PM 發表

無咁大個頭就唔好帶咁大頂帽, 新樓4百幾萬根本唔可以要求什麼, 所以一定要考慮清楚, 依家唔係買棵菜
文中指2016唔係而家,當時係有選擇嘅將南海翩匯都係呢個價咋,人地一分錢一分貨冇人嘈,講到樣樣世外桃園高價賣交俾唔到俾人唔嘈至奇

回覆 引用 TOP

毒果好廣告費是就大讚特讚,之後大踩特踩!
佣金是AA問題又入新地事
執修可以一路住一路執,電器壞咪安排換!
山旭旮自已選,元朗市內大把平過佢的幾年樓,怪誰?

香港傳媒己死!新聞根本是故事!
一早升番了,元朗yoho同荃灣已變升緊頂,係py仲深潛之中

點解?因為一手溢價超高!
引用:
原帖由 wai1621 於 2019-6-23 07:08 AM 發表

$18000 買py......真係 艇中之艇
開頭嫌屯門遠但最終又肯買py.. 呢條友真係亂咁買,可能真係心急得濟冇晒理智,當日miliano 賣樓係萬人空巷,不過賣完就開始跌市 ...

引用:
原帖由 Gardenparty36 於 2019-6-22 11:38 PM 發表

太誇張。我真係唔覺咁差。成日唱衰唔知咩動機?
衰溢價太高!環境呢家嘢,大家已知

香港傳媒己死!新聞根本是故事!
買新野一向都會痛苦萬千!買新車如是新樓如是,因為比足錢要求特別高
講真,裝修是手工野,小小硼花實有,下下叫人拆掉重做,你層樓只會城整越爛
反而買二手樓就好得多,起碼一收樓即拆,按自已喜好裝修,錢使的多也覺物有所值

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

發展商用超高溢價賣,才導致業主怨氣甚重
引用:
原帖由 Video 於 2019-6-23 09:43 AM 發表

山旭旮自已選,元朗市內大把平過佢的幾年樓,怪誰? ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Video 於 2019-6-23 09:43 AM 發表

山旭旮自已選,元朗市內大把平過佢的幾年樓,怪誰? ...
回佣這事和新地有關係?是中介經營手法問題,地段也是自己選,唉

多得樓主分享,我可以認清楚公司現況!
股票升唔起就是貨品問題!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]