• 瀏覽: 114,516
  • 回覆: 670
  • 追帖: 15
引用:
原帖由 混世陰司 於 2019-6-23 12:04 AM 發表

故仔太長扣分。
看影片影業主自述最真實

熱賣及精選
Park yaho 同屎之戀都算兩大經典 恥笑盤
Park yaho 垃圾地段 豪華包裝  係一舊朱古力味既屎

屎之戀鐵路上蓋,8  分鐘行到荃灣核心消費區,但係公屋外型,爛尾樓內弄,機房水舞間停電,食屎,仲有米奇,係一舊屎味既朱古力

引用:
原帖由 pingng612 於 2019-6-23 12:04 AM 發表

買樓點會唔做功課呀
咩都話唔知
而家買緊幾百萬貨

幾百蚊都會諗下啦
幾百萬唔做功課真係抵死
所以別只聽AA sell sell sell

引用:
原帖由 Gardenparty36 於 2019-6-23 12:00 AM 發表

好悶囉,我間中上黎日日見人踩,咁多盤,比啲新鮮感講下第二啲喇。 其實,大家有分析力,何必刻意煽動好同唔好呢?
點解你次次 “間中” 上黎都剛剛遇到有人投訴 Park Yoho,我試下分析:

一) 會唔會係物業本身條件相對發展商描述差距比較大?唔係話特別唔好,係好多人睇唔過眼發展商隱惡揚善得太誇張?網上搵人扮中立嘅 hard sell marketing 亦太離譜。

二) 呢度某幾位業主特別惹人討厭,人身攻擊,玩分身,甚至講唔過人就冒認其用戶名,因而造成強烈反彈?

三) 物業周邊環境比較差?出門以後方圓一公里以上無配套,而且係全香港唯一一個擬建高架鐵路,屋苑中插過去但又無擬建鐵路站嘅屋苑?

四) 改名風波令到好多人對呢度始終有種 “扮上菜” 嘅誤解?

五) 物業毗鄰出名嘅豬屎河,臭味與蚊患問題嚴重?

六) 以上皆是?

七) 以上皆不是,物業本身完美,只係呢度業主特別好欺負?

支畜走資,支畜地產商用多幾億托價買地,港樓無得輸,輸都係輸比特朗普

引用:
原帖由 KILLWITSKILL 於 2019-6-23 12:06 AM 發表

Park yaho 同屎之戀都算兩大經典 恥笑盤
Park yaho 垃圾地段 豪華包裝  係一舊朱古力味既屎

屎之戀鐵路上蓋,8  分鐘行到荃灣核心消費區,但係公屋外型,爛尾樓內弄,機房水舞間停電,食屎,仲有米奇,係一舊屎味既朱古力 ...
形容得很風趣幽默

引用:
原帖由 Gardenparty36 於 2019-6-23 12:03 AM 發表

買家自己決定啦,人人日日都要做決定
無錯,所以按你道理係無人 “煽動”,就算有,都唔會有任何作用。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 12:06 AM 發表

點解你次次 “間中” 上黎都剛剛遇到有人投訴 Park Yoho,我試下分析:

一) 會唔會係物業本身條件相對發展商描述差距比較大?唔係話特別唔好,係好多人睇唔過眼發展商隱惡揚善得太誇張?網上搵人扮中立嘅 hard sell marketing 亦太離譜。

二) 呢度某幾位業主特別惹人討厭,人身攻擊,玩分身,甚至講唔過人就冒認其用戶名,因而造成強烈反彈?

三)  ...
請分析御半餐,你熟唔熟?

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 12:07 AM 發表

無錯,所以按你道理係無人 “煽動”,就算有,都唔會有任何作用。
同意你的觀點

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 12:06 AM 發表

三)  ...
什麼改名?

四) 改名風波令到好多人對呢度始終有種 “扮上菜” 嘅誤解?

引用:
原帖由 Gardenparty36 於 2019-6-23 12:08 AM 發表

沒有賣不出嘅樓,只有賣不出嘅價錢。

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-23 12:08 AM 發表

同意你的觀點
多謝支持。

引用:
原帖由 Gardenparty36 於 2019-6-23 12:08 AM 發表

看新聞報導

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20181124/58948427

第九位:屯門 御半山

又是新地出品的劏房豪宅,位處半山,不過是偏離屯門市中心的半山,近500已售單位平均呎價約1.66萬元,一期未賣完,二期不日推售,如何收科拭目以待,但肯肯定的,是御半山要返家鄉,要「預半生」。

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-23 12:09 AM 發表

什麼改名?

師兄,係講呢單嘢:

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-23 12:12 AM 發表

看新聞報導

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20181124/58948427

第九位:屯門 御半山

又是新地出品的劏房豪宅,位處半山,不過是偏離屯門市中心的半山,近500已售單位平均呎價約1.66萬元,一期未賣完,二期不日推售,如何收科拭目以待,但肯肯定的,是御半山要返家鄉,要「預半生」。 ...
講多啲唔同盤,無咁悶。成日yoho 悶到吖。不如試下黎緊一星期講其他盤。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]