• 瀏覽: 106,838
  • 回覆: 670
  • 追帖: 16
本主題由 miss5 於 2020-3-9 08:12 AM 關閉
引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-6-23 01:44 PM 發表

誰對誰錯我唔知,但有一樣野好奇怪,樓主出post 後四分鐘就有另一人用大量資料support回應,你地兩個好熟㗎?
我響另一個 post 直接抄過來的。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 02:18 PM 發表

我響另一個 post 直接抄過來的。
不用理會、我現在一1分鐘回覆你,又奇怪嗎?

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-23 16:19 發表

不用理會、我現在一1分鐘回覆你,又奇怪嗎?
用一分鐘回覆幾隻字當然可以,用四分鐘回覆連大量copy!  哈~

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-6-23 02:22 PM 發表

用一分鐘回覆幾隻字當然可以,用四分鐘回覆連大量copy!  哈~
你去呢度睇 #112 開始,copy and paste 有幾難?

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 02:23 PM 發表

你去呢度睇 #112 開始,copy and paste 有幾難?
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=8&tid=28304601&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
可能要40 分鐘

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-6-23 02:22 PM 發表

原來如此

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-23 10:33 AM 發表

買家當然有責任,但好多初買樓買家,都係信名牌發展商,信aa,發展商改個名yoho,食到人盡2016年開18K,好有良心?

2016 18000,對比下何文田的價格行嗎?

回覆 引用 TOP

唔識用電腦的人 就會覺得好難
引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-23 02:24 PM 發表

可能要40 分鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-23 02:01 PM 發表

其實我只係過目不忘。

你可唔可以講清楚你頭先講我 “佢日本又有物業,又話日本物業 租務 回報高,但 畀人話 日本樓 根本 冇得升值, 即刻唔出聲唔討論。” 係邊度得返黎嘅結論? ...
我冇你咁得閒Cap 圖, 不過係記得你,你地話日本樓租金有回報,但其他人話日本樓升唔到因為當地人唔買,只有揾海外水魚。

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-23 10:33 AM 發表

買家當然有責任,但好多初買樓買家,都係信名牌發展商,信aa,發展商改個名yoho,食到人盡2016年開18K,好有良心?

最諷刺係同系GY 同年都係賣萬頭, 雷神將PY改名後唔知哪裡來的自信開啟德價, 又有班傻嘅衝去接貨, 好難唔比人笑囉! 比人笑又唔抵得要拉其他人落水逐個鬧, 同之前尚悅村長一樣咁好笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 02:32 PM 發表

我冇你咁得閒Cap 圖, 不過係記得你,你地話日本樓租金有回報,但其他人話日本樓升唔到因為當地人唔買,只有揾海外水魚。
然後我係咪逐一反駁?我邊有唔出聲?

回覆 引用 TOP

其實所有野都好普通,主角自己想到核爆咁大件事!

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-22 11:22 PM 發表

谷上AA話新鴻A高質,是不是里?
https://nextplus.nextmedia.com/article/2_677384_0

@dolcevitahk @何足道哉

不少人努力工作,死慳死抵,只是希望有一個安樂窩,80後鄭氏夫婦與一般港人無異,希望可以上車結婚。惟樓價高企,上車遙遙無期,鄭 ...
鄭生第一大錯,要買樓唔先上嚟香討地產區睇各位大師,師兄,師姐, AA 嘅寶貴資料。

我兩年上返車買新地樓,之前有看香討。收了2%AA 和按揭中介 0.25% 回贈, 夠錢全屋裝修和傢俬。

第二,買新地樓和新樓是用嚟自住,唔好諗一兩個星期就可以完成執漏。牆身自己俾錢剷灰同埋油過油是必須嘅,牆身唔好等發展商執漏。其他,家電問題有保養,自己攪。

住了兩年,久唔久都有小問題,但宜家建築工人嘅質素係咁上下。新地都好快嚟整返好去。 你試下長江理唔理你?

第三,唔夠錢又要住新樓,地區係自己揀嘢,每個地方都有好有唔好,每個人要求都唔同,好似我有錢都唔揀西半山,買嘢唔方便。我寧願樓下有個大商場。

各方面完美嘅都唔係呢個價錢。自己接受到得就得。

同埋,自住樓是用嘅住嘅,升跌都係繼續住,唔好理佢升或跌。

鹹魚白菜,各有所愛. 樓主回頭是岸

回覆 引用 TOP

我睇哂成篇野
有咩咁痛苦?

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]